رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مصرف مواد مخدر را عامل ایجاد مرگبارترین مسمومیت‌ها عنوان کرد.
کد خبر: ۱۲۱۵۷۲
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۴ 01 November 2015
رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مصرف مواد مخدر را عامل ایجاد مرگبارترین مسمومیت‌ها عنوان کرد.

وریا رحیمی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، سوء مصرف مواد مخدر را یکی از مشکلات بزرگ جوامع امروزی عنوان کرد و افزود: این معضل نه تنها از دیدگاه پزشکی و سلامت جسمانی و روانی، بلکه از دیدگاه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نیز دارای اهمیت فراوان بوده و هرساله موجب بروز مخاطرات اجتماعی و مرگ و میرهای متعددی در سطح جهان می‌شود.

وی اظهار کرد: متاسفانه با پیشرفت علوم جدید و توسعه تدابیر درمانی هر روزه ترکیبات جدید و مضرتری تولید می‌شود تا بتوان اقشار بیشتری از جامعه بویژه جوانان و نوجوانان را گرفتار کرد.

این مسئول هشدار داد: صرف نظر از اهداف تولیدکنندگان و توزیع کنندگان این مواد افیونی، چنانچه تدابیر پیشگیرانه و برنامه‌های جامع برای مبارزه بنیادی با این معضل بزرگ صورت نگیرد، قطعا باید منتظر عواقب و پیامدهای ناگوار آن در سطح ملی و جهانی باشیم.

وی افزود: هرچند آمار دقیقی از سوء مصرف مواد و داروها در دسترس نیست، اما واقعیتهای جامعه رشد روزافزون این پدیده شوم را نشان می‌دهد.

رحیمی به تفاوت الگوی سوء مصرف مواد در جوامع مختلف و حتی اقشار مختلف جامعه اشاره کرد و افزود: عوامل متعدد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، جغرافیایی و مذهبی نیز در این زمینه دخیل هستند و این مسئله می‌طلبد که برنامه ریزی خاصی در زمینه روشهای پیشگیری و برخورد با این معضل در سطوح مختلف انجام شود.

این مسئول اطلاع رسانی و هشدارهای به موقع در جهت معرفی ماهیت اصلی این پدیده شوم را عامل موثری در روشن شدن اذهان عمومی دانست و اظهار کرد: آگاهی و اطلاع موجب هوشیاری بیشتر جوانان، نوجوانان و خانواده‌های آنها شده و حرکت موثری در جهت شناسایی و پیشگیری آگاهانه از روند رو به رشد سوء مصرف مواد و داروها در سطح جامعه خواهد بود.

رحیمی در ادامه مشكلات خانوادگی، طلاق، بيكاری، فقر و بحرانهای روحی را از عوامل مستعدكننده فرد به سوء مصرف مواد عنوان کرد.

وی استعمال سيگار در نوجوانان و جوانان را  اولين گام در جهت حركت به سمت اعتياد و سوء مصرف مواد عنوان کرد و افزود: امتحان كردن مصرف مواد در جمع دوستان و از روی كنجكاوی، شروع حركت در مسير بی‌بازگشت اعتياد است.

رحیمی با اشاره به تاثیر مصرف مواد بر رفتار افراد، از والدین خواست هر گونه تغييرات رفتاری غير عادی و ناگهانی مانند گوشه گيری، بی‌خوابی، بی‌حوصلگی، پرخاشگری، غيبت از محل كار و تحصيل، بی نظمی و نااميدی در فرزندان خود را جدی گرفته و در پی بررسی علت آن باشند.

رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مسمومیت با مواد مخدر را یکی از مرگبارترین مسمومیت‌ها عنوان کرد و افزود: متاسفانه امروزه ناخالصی مواد بسیار افزایش پیدا کرده و در برخی موارد این ناخالصی‌ها از خود ماده مخدر مرگبارتر هستند.

رحیمی همچنین مصرف همزمان مواد مخدر با برخی از داروهای خواب آور و آرام بخش را بسیار خطرناک دانست و اظهار کرد: این نوع مصرف می‌تواند سبب بروز مسموميت‌های شديد و حتی مرگ در فرد مصرف كننده شود.

این مسئول در خصوص عوارض خطرناک مصرف قرص اکستازی نیز هشدار داد و افزود: بر اساس گزارشات موجود در برخی موارد مصرف حتی يک عدد قرص اكستازی منجر به مرگ شده است.

وی افزود: سكته‌های قلبی و مغزی، تشنج، نارسایی كبد و كليه و تخريب سلولهای مغزی و عضلانی از عوارض مسموميت با قرص اكستازی است.

رحیمی به عوارض توهم زایی مواد مخدر نیز اشاره کرد و افزود: مصرف مواد توهم زا مانند حشيش، اكستازی و LSD می‌تواند سبب بروز حوادث مرگبار مانند سقوط از ارتفاع، تصادف، نزاع و خودكشی در فرد مصرف كننده شود.

رحیمی به عوارض خطرناک مصرف خودسرانه داورهای هورمونی و مواد نیروزا هم اشاره کرد و افزود: مصرف انواع داروهای هورمونی با هدف بدنسازی در جوانان می‌تواند سبب بروز عوارض وخيمی مانند عقيمی، ازدیاد فشار خون، نارسایی قلبی و كبدی، كوتاهی قد و بزرگ شدن سينه در مردان و پرمویی و خشونت صدا در زنان شود.

وی اظهار کرد: استفاده خودسرانه از فرآورده‌های قاچاق و بدون مجوز جهت بدنسازی و پرورش اندام در جوانان، خطر ابتلا به انواع اختلالات جسمی و روانی را برای مصرف كننده به دنبال دارد.

رحیمی خاطرنشان کرد: تاکنون موارد متعددی از مرگ ناگهانی در اثر سوءمصرف داروهای نيروزا در ورزشكاران حرفه‌ای جهان گزارش شده است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار