چند سالی است که بنابر همین نیاز ، متخصصان حوزه آب و هوا با استفاده از داده های ماهواره ای و برخی شاخص های دیگر پیش بینی های کوتاه مدت و بلند مدت انجام می دهند که برای سال آب جدید هم این پیش بینی ها اعلام شده است .
کد خبر: ۱۰۷۱۰۴۹
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۳ 09 October 2022

چند سالی است که وضعیت غیر نرمال بارش ها به گونه ای است که خسارات زیادی به کهگیلویه و بویراحمد وارد کرده است . این غیر نرمال بودن بارش ها گاهی در قالب خشکسالی در فصل معمول بارش ها رخ داده و گاهی با بارش های سیل آسا در فصل خشک سال ! که در هر دو حالت خسارات بسیار سنگین بوده است .

بیشترین سوال کنندگان وضعیت بارش کشاورزان و دامدارانی هستند که کلیت زندگی آن ها بستگی به این نعمت خدادادی دارد و البته چند سالی است که بنابر همین نیاز ، متخصصان حوزه آب و هوا با استفاده از داده های ماهواره ای و برخی شاخص های دیگر پیش بینی های کوتاه مدت و بلند مدت انجام می دهند که برای سال آب جدید هم این پیش بینی ها اعلام شده است .

به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، خبرگزاری ایرنا در گزارشی ، آخرین داده های کارشناسان هواشناسی در کهگیلویه و بویراحمد را منتشر کرده است که در این گزارش آمده است : در حالی که فصل کشت پاییزه در استان‌های مختلف از جمله کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده این سوال برای بسیاری از کشاورزان مطرح شده است که بارش‌های پاییزه از چه زمانی آغاز خواهد شد؟

ابتدای سال زراعی جاری اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد پیش بینی‌های اولیه را از زمان آغاز بارش‌ها اعلام کرد و بسیاری از کشاورزان و مردم منتظر بهبود شرایط بارش‌ها هستند.

کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بر اساس آخرین پیش بینی‌های صورت گرفته بارش باران در این استان از آبان شروع می‌شود، اما بارش‌ها درکل در پاییز امسال کمتر از نرمال خواهد بود.

ولی بهره‌مند در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: در زمستان شرایط بهتر می‌شود و بارش باران نرمال خواهد بود.

وی عنوان کرد: مهرماه بارش باران در استان نخواهیم داشت و اگر باشد ناچیز خواهد بود.

بهره‌مند بیان کرد: بارش‌ها در استان از آبان ماه آغاز خواهد شد البته در این ماه کمتر از نرمال پیش بینی شده است.

وی گفت: بارش باران از نیمه دوم آذر تا دی ماه به صورت نرمال پیش بینی می‌شود و از نیمه دوم دی ماه تا نیمه اول بهمن حدود پنج درصد کمتر از نرمال خواهد بود.

بهره‌مند افزود: از نیمه دوم بهمن تا نیمه اول اسفند بارش باران بیش از نرمال پیش بینی می‌شود.

وی اظهار داشت: این پیش بینی مربوط به مهرماه و با استفاده از اطلاعات موجود است و امکان دارد این پیش بینی در آبان ماه تغییر کند و قطعی نیست.

سایت‌های هواشناسی چه می‌گویند؟

در کنار سازمان‌های هواشناسی کشور، برخی سایت‌ها نیز در سال‌های اخیر به عنوان منبع پیش بینی اطلاعات هواشناسی مطرح شده اند که اکیوودر یکی از این سایت هاست.

در این سایت نخستین بارش پاییزه مهم در کهگیلویه و بویراحمد مربوط به آذرماه است.

در این سایت پیش بینی شده است که بارش باران در شهر یاسوج از ۱۴ آذرماه آغاز می‌شود.

برای شهر یاسوج در روز دوشنبه ۱۴ آذر ماه ۱۴۰۱ کمی باران پیش بینی شده است. احتمال بارش در روز‌های ۱۵، ۱۶ و ۱۷ آذرماه نیز وجود دارد.

البته بارش‌های پیش بینی شده برای این روز‌ها چندان زیاد نیست و کشاورزان باید خود را برای بارش‌های بعدی آماده کنند.

برای شهر دهدشت نیز ۱۴ آبان نخستین بارش قابل توجه خواهد بود. روز‌های ۱۴، ۱۵، ۱۶ و ۱۷ آذرماه با پوشش ابری بالا، احتمال بارش باران در این شهر وجود دارد.

شهر گچساران نیز پیش بینی مشابهی شده است و به نظر می‌رسد بارش‌ها در استان یکدست باشد.

اگرچه پیش بینی‌های فصلی هواشناسی هم از نظر تاریخ وقوع و هم میزان بارندگی به طور معمول تغییراتی خواهند داشت، اما چشم انداز‌های کلی تغییرات معناداری ندارند.

بارش‌های پاییز کمتر از نرمال خواهد بود

کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بررسی نقشه‌های هواشناسی نشان می‌دهد بارش باران‌های پاییزی امسال در استان کمتر از نرمال خواهد بود.

ولی بهره‌مند در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:به بارش‌هایی که به اندازه بارندگی‌های بلند مدت باشد بارندگی‌های نرمال می‌گویند.

کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه امکان تحقق پیش بینی‌های بلندمدت هواشناسی ۷۰درصد است تاکید کرد: امکان تغییر داده‌های هواشناسی در ماه‌های آینده وجود دارد.

بهره‌مند با بیان اینکه میانگین بلندمدت بارندگی پاییزی شهر یاسوج مهر ماه ۴.۸، آبان ۱۱، آذرماه ۲۰۵ میلیمتر است عنوان کرد: میانگین بلند مدت بارندگی پاییزی شهر دوگنبدان در مهر ۲.۶، آبان ۴۱.۶ و آذرماه ۱۵۱.۲ میلیمتر گزارش شده است.

وی بیان کرد: میزان بارندگی‌های پاییزی شهر دهدشت در مهر۱.۲آبان،۵۴.۴ و آذرماه ۱۸۰.۶ میلیمتر و شاخص بلندمدت بارندگی‌های پاییزی شهر سی سخت مهر ۲.۵، آبان۷۲ و آذرماه۲۱۱ میلیمتر است.

بهره‌مند ابراز داشت: همچنین میانگین بارندگی‌های بلندمدت پاییزی شهر لیکک در مهر ۸، آبان ۴۵ و آذر ۱۵۲ میلیمتر است.

کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: شاخص بارندگی‌های پاییزی ایستگاه تحقیقات کشاورزی امامزاده جعفر نیز در مهر ۲.۹، آبان ۴۶.۹ و آذرماه ۱۶۸ میلیمتر است.

وی میانگین بارندگی‌های سال آبی گذشته (۱۴۰۰-۱۴۰۱) در استان را ۵۱۲ میلیمتر اعلام کرد.

بهره‌مند میانگین بارش بلند مدت سالیانه در کهگیلویه و بویراحمد را ۵۴۲ میلیمتر اعلام کرد.

وی گفت: میزان بارش بلند مدت سالیانه در ایستگاه یاسوج ۸۰۰.۴، سی سخت ۶۹۳، دوگنبدان ۴۳۰، دهدشت ۴۰۲، لیکک ۳۹۶ و منطقه امامزاده جعفر ۴۲۹ میلیمتر ثبت شده است.

بهره‌مند بیان کرد:کهگیلویه و بویراحمد تابستان امسال شاهد بارندگی‌های چشمگیری بود به طوری که در ایستگاه ماهور باشت ۱۳۹، سرآسیاب یوسفی ۱۳۲، امیرآباد بابکان ۱۱۱ و شهر دوگنبدان حدود ۱۰۰ میلیمتر باران گزارش شده است.

کاهش تولید محصولات کشاورزی، کم شدن میزان ذخیره آب منابع آبی از جمله سدها، رودخانه‌ها وچشمه‌ها و کمبود علوفه برای دام عشایر از پیامد‌های کم بارانی سال گذشته در استان بوده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار