در بسته خبری امروز «تابناک» تیتر‌هایی مانند: واکنش تند بیژن زنگنه به اظهارات اخیر نماینده مجلس / اظهارات وکیل مهدی هاشمی در خصوص عدم بازگشت موکلش به زندان / انتقاد نماینده مجلس از خرید رمدسیور از بازار آزاد و ... را می‌خوانید.
کد خبر: ۹۹۱۱۹۲
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۹ 04 September 2021
بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح های سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته می شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.

مصباحی مقدم: رئیسی به خاطر مردم جان خود را به خطر می‌اندازد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: رئیس جمهور حاضر است که فداکاری کند و حتی جان خودش را در چنین شرایط سختی به خطر بیاندازد و جان خود را بدهد، اما از حضور در بین مردم غفلت نکند. «غلامرضا مصباحی مقدم»، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در رابطه با سفر رئیس جمهور به خوزستان و پیام آن برای مردم، اظهار کرد: سفر آقای رئیس جمهور به خوزستان پیام خیلی خوبی دارد و آن معنای توجه ویژه به این استانی است که درعین اینکه ثروت زیرزمینی هنگفتی برای کشور ما دارد، اما از شدت محرومیت هم، رنج می‌برد. او افزود: این پیام نشان اولویت دادن به مشکلات این استان و حل و رفع مشکلات مردم این منطقه است وحکایت از این می‌کند که رئیس جمهور کسی نیست که فقط در دفتر کارش بنشیند و از دور نظارت کند یا احیانا برای حل مشکلات دستوری بدهد خود اینکه در صحنه حضور پیدا می‌کند و با مردم گفتگو می‌کند، حکایت از مردمی بودن رئیس جمهور است. مصباحی مقدم تاکید کرد: ما علاوه بر سفر رئیس جمهور به خوزستان دیدیم که در داروخانه حضور پیدا کردند و در بیمارستانی که بیماران کرونایی در آنجا بستری هستند، یعنی رئیس جمهور حاضر است که فداکاری کند و حتی جان خودش را در چنین شرایط سختی به خطر بیاندازد و جان خود را بدهد، اما از حضور در بین مردم غفلت نکند. حضور در بین مردم این اثر را دارد که مردم احساس می‌کنند که گوش شنوایی برای شنیدن اعتراضات، مشکلات و پیشنهادات آن‌ها وجود دارد.

جنگل های آق مشهد سرانجام به نام دولت سند خورد

سند جنگل‌های آق مشهد ساری سرانجام به نام دولت جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور صادر شد. با صدور این سند، ۵۱۰۳ هکتار از جنگل‌های هیرکانی که از سال ۸۶۰ هجری قمری به عنوان وقف از بیت‌المال جدا شده بود، سرانجام از وقف خارج شد و در زمره اموال عمومی کشور ثبت شد. قوه قضاییه پرونده این وقف را پس از تمرکز رسانه‌ها از جمله روزنامه همشهری بر پرونده آقمشهد، از مرداد۹۹ به جریان انداخت و پس از خلاف شرع بین اعلام شدن آن از سوی رییس سابق قوه قضاییه، رای دیوان عالی کشور به نفع بیت المال صادر شد.

انتقاد نماینده مجلس از خرید رمدسیور از بازار آزاد

سید مسعود خاتمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، درخصوص بحث کمبود واکسن در کشور و اینکه برخی مراکز واکسیناسیون اعلام می‌کنند که واکسنشان تمام شده است، گفت: این‌ها را باید از وزارت بهداشت بپرسید چرا از من می‌پرسید؟ کمیسیون بهداشت الان ۱۰ روز می‌شود که تعطیل است. ما بعد از انتخاب وزرا رفتیم مسافرت ولی به صورت اجمالی خبر موثقی که دارم واکسن زیادی وارد کشور شده است و ان‌شاءالله روند واکسیناسیون تسریع پیدا خواهد کرد. وی همچنین درخصوص کمبود دارو به ویژه رمدسیور، اظهار داشت: کمبودی در بحث دارو پیش نیامده چه کسی این‌ها را گفته است؟ درخصوص رمدسیور اختلاف خودشان دارند و اتفاقا این دارو زیادی روی دست ما مانده است که نمی‌دانیم با آن چه کار کنیم، احتمالا رمدسیور را صادر کنیم. نماینده گلپایگان و خوانسار بیان کرد: مردم عوام هستند یک دکترِ بی‌خودی دارو تجویز می‌کند و مردم می‌روند بازار و البته دوست دارند در بازار بگردند. اگر به بیمارستان دولتی بیایند رمدسیور را باید رایگان به مردم بدهند اما مردم دوست دارند که بروند بخش خصوصی. ما ضامن ناز و کرشمه مردم که نیستیم.

واکنش جهانپور به اخبار تولید واکسن روسی در ایران

به دنبال انتشار اظهاراتی مبنی بر تولید ماهانه دو میلیون دوز واکسن اسپوتنیک در کشور و انتقال آن به روسیه، سخنگوی سازمان غذا و دارو ضمن تکذیب این ادعا، گفت: خروج و ورود هر نوع واکسن مستلزم مجوز سازمان غذا و دارو خواهد بود که چنین چیزی تاکنون در مورد واکسن های کرونا از جمله واکسن اسپوتنیک وی صادر نشده است. کیانوش جهانپور در واکنش به اظهارات معاون قرارگاه پدافند زیستی، مبنی بر تولید ماهانه دو میلیون دوز واکسن اسپوتنیک در ایران و انتقال آن به کشور روسیه، گفت: اظهارات ایشان کذب محض بوده و هنوز طرف روسی محصول تولید شده اولیه واکسن اسپوتنیک لایت تولیدی شرکت خصوصی ایرانی را برای تولید انبوه تحت لیسانس تایید نکرده است. وی افزود: خروج هرگونه واکسن کرونا از ایران ادعای کذبی است که مقصود و انگیزه گوینده از نشر این مطلب کذب در شرایط حاضر مشخص نیست. جهانپور تاکید کرد: واکسن اسپوتنیک لایت به صورت بچ تست یا محموله اولیه تولید شده و هفته هاست در انتظار تایید نهایی موسسه گامالیا روسیه برای ورود به چرخه تولید انبوه است.

آملی لاریجانی از شورای نگهبان کناره گیری کرد

با کناره گیری آملی لاریجانی از شورای نگهبان، مقام معظم رهبری در حکمی حجت الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی را به عضویت شورای نگهبان منصوب کردند. متن حکم به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجةالاسلام والمسلمین آقای حاج سید احمد حسینی خراسانی دامت توفیقاته
با عنایت به کناره گیری حضرت آقای آملی دامت برکاته از عضویت شورای نگهبان و با تشکر از خدمات علمی ایشان در آن شورا، جنابعالی را به عضویت آن شورای معظم منصوب میکنم و مزید توفیقات شما را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنه ای
۱۳ شهریور ۱۴۰۰

فاضل میبدی: بنا به محاکمه روحانی باشد، پای خیلی‌ها وسط می‌آید

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد: اگر بنا باشد مقصر این شرایط فعلی کشور را معرفی و محاکمه کنیم محدود به حسن روحانی نمی‌شود بلکه پای خیلی‌ها به وسط می‌آید.حجت‌الاسلام فاضل میبدی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره برخی تلاش‌ها برای طرح بحث محاکمه روحانی گفت: جریان انحرافی همواره سعی می‌کند طرحی را در مملکت اجرایی کند تا مسائل اصلی کمرنگ شود از همین رو مشاهده می‌کنیم هرگاه اتفاقی افتاده و مسئله‌ای پیش آمده است، این جریان انحرافی مسائل دیگری را مطرح می‌کند که اذهان و افکار عمومی به سمت و سوی دیگری سوق داده شود.این عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه خاطرنشان کرد: بالاخره ممکن است این گروهی که وعده داده بودند برای ما بهشت بسازند، مشکل تورم را حل کنند و جلوی رشد دلار و نقدینگی را بگیرند، نتوانند موفق شود بنابراین عده‌ای یکسری مسائل انحرافی مطرح می‌کنند که ذهن مردم به سوی آن برود.وی تاکید کرد: اگر بنا است مشکلات را در کشور مطرح و مقصری برایش پیدا کنیم یکی دو نفر که نیستند پای بسیاری از مسئولان و افراد وسط می‌آید؛ اما متاسفانه "کی بود کی بود، من نبودم" تقریباً جزء فرهنگ ما شده است و این برای اولین بار نیست که چنین مسائلی مطرح می‌شود.

نظر سالک درباره حضور رئیسی در بین مردم

نماینده ادوار مجلس گفت: حرکت آقای رئیسی یعنی حضور در بین مردم، نقش آفرین بوده و جلب اعتماد می کند اما از طرفی هم انتظارات مردم را بالا می برد.«حجت الاسلام احمد سالک»، نماینده ادوار مجلس، در گفت و گو با برنا در خصوص اهمیت سفرهای استانی رئیس جمهور اظهار کرد: سیاست ارتباط مستقیم مسئولان با مردم بر یک تعریف منطقی و علمی و با تکیه بر مجموعه ظرفیت های داخل کشور و جبران سوختگی های گذشته یعنی برطرف کردن نقاط عیب و نقص بوده و حرکت در این مسیر بسیار مهم است و نباید از این معنا دوری گزینیم.او افزود: حرکت آقای رئیسی یعنی حضور در بین مردم، نقش آفرین بوده و جلب اعتماد می کند اما از طرفی هم انتظارات مردم را بالا می برد. بنابراین باید با برنامه و هدف گذاری آنگونه که مقام معظم رهبری فرمودند، وعده ای بدهند که عمل کنند. ارائه وعده های عملیاتی با تقویم زمان بندی بی تردید بسیار مهم است.حجت الاسلام سالک ادامه داد: این نوع حرکت ها جلوی سو استفاده لشکر پیاده نظام فضای مجازی بیگانگان را خواهد گرفت‌ امیدوارم این سفرها با این وعده ها مثمر ثمر بوده و در زمانی کوتاه عملی شوند.او در خصوص ترکیب دولت سیزدهم نیز عنوان کرد: آقای رئیسی با دولتی که به مجلس معرفی کرده است می خواهد کار کند که امیدوارم این دولت پاسخگو باشد و با عزم ملی و کمک های داخلی و توجه به شبکه نفوذ که ایجاد بحران را رقم می زند، به رفع بحران های موجود کمک کند.

اظهارات وکیل مهدی هاشمی در خصوص عدم بازگشت موکلش به زندان

وکیل مهدی هاشمی اعلام کرد در رابطه با ادعای منتشره در خصوص عدم بازگشت موکلم به زندان به اطلاع می رساند که برخلاف ادعای مطروحه در این خبر، هیچ اخطاری مبنی بر لزوم بازگشت ایشان به زندان ابلاغ نشده است.ابوالمعالی ادامه داد: ایشان در حال گذراندن مرخصی اعطایی تمدیدی هستند. در هر صورت، به جهت انعکاس ادعای منتشره، آقای هاشمی امروز خود را به زندان معرفی خواهند کرد.وکیل مهدی هاشمی همچنین گفت: آقای هاشمی در زمان طرح اتهام در خارج از کشور اقامت داشتند و توصیه بسیاری از بزرگان نیز عدم بازگشت ایشان به دلیل غیرقابل پیش بینی بودن حکم بود. لیکن آقای هاشمی بنابر احترام به قانون با اراده آزاد، به ایران آمد و خود را برای برگزاری دادگاه معرفی نمود و بعد از صدور حکم نیز بلافاصله شخصا برای گذراندن دوره محکومیت به محل زندان اوین رفت و در حال حاضر نیز مقید به دستور مقام قضایی خواهد بود.

مشاور لاریجانی: تندروها زیر پای دولت مین نیندازند

یک چهره سیاسی اصولگرا اظهار کرد: این که به رییسی و تیم او بگوییم در عرض چند روز کاری انجام دهد، تله انفجاری زمانی است و جواب نخواهد داد، تندروها نباید زیر پای دولت مین بیاندازند.منصور حقیقت ‌پور، نماینده ادوار مجلس، در گفتگو با برنا گفت: مهم‌ترین و جدی‌ترین چالش دولت آقای رئیسی، بحث واکسیناسیون کرونا و سلامت مردم است. باید در روزهای پیش رو، عملکرد ایشان را ببینیم تا مردم قضاوت کنند. او افزود: بحث بعدی، تورم و معیشت مردم است. تورم افسارگیخته‌ای را شاهد هستیم که سفره‌های مردم را کوچک کرده است. در گذشته، اراده‌ای جدی برای حل این معضل نداشتیم.او ادامه داد: خارج از کشور نیز باید هر چه سریع‌تر در مورد ادامه یا تعطیلی مذاکرات تصمیم بگیریم. می‌بایست در خصوص بحث وین، موضع اصلی خود را مشخص کنیم. اخباری حاکی از تمایل دولت به ادامه مذاکرات شنیده می‌شود این کار تاثیر به سزایی در افزایش ارزش پول ملی و توسعه روابط اختصاصی ما با دنیا دارد.

واکنش تند بیژن زنگنه به اظهارات اخیر نماینده مجلس

عزت الله اکبری مدعی شده بود که بیژن زنگنه گفته است نمیتوانیم نفت بفروشیم .یک منبع نزدیک به وزیر سابق نفت از قول او اظهار کرد: بیژن زنگنه این اظهارات را از اساس تکذیب کرده و گفته است هرگز نگفته ما نمی توانیم نفت بفروشیم ضمن آنکه عملکرد واقعی و به دور از شعار وزارت نفت در سه سال گذشته و در اوج تحریم ها دلیل محکمی بر رد ادعای بی پایه و اساس این نماینده است . در مورد ادعاهایی که برای صادرات بدون محدودیت نفت هم در این دوران مطرح شده باید گفت اکنون فرصت مناسبی برای محک زدن این ادعاهاست. بسم الله ، این گوی و این میدان.آنان که ادعای صادرات روزانه ۲.۵میلیون بشکه نفت در شرایط تحریم می کردند و مسئولان وقت وزارت نفت را به زشت ترین شکل متهم می کردند اکنون بیایند صادر کنند البته نه این که نفت را به دست امثال بابک زنجانی بدهند که سرنوشت اصل و فرع پول ملت معلوم نشود. آن وقت اگر نتوانستند به رکوردهای دولت گذشته در صادرات نفت و میعانات در شرایط تحریم برسند، شهامت و انصاف اعلام آن را داشته باشند.زنگنه همچنین گفته است گرگ ها آماده اند که اموال مردم را به اسم افزایش صادرات به یغما ببرند و قطعاً مسئولان کنونی هوشیارند و توجه دارند که فریب ادعاهای واهی این سارقان بیت المال را نخورند. ادعاهای اکبری درباره صادرات به عمان هم بیشتر به یک خالی بندی شبیه است که دلیلی برای توضیح دادن درباره آن وجود ندارد.

نگرانی رئیس دولت اصلاحات از تسلط «اسلام طالبانی» بر افغانستان

سید محمد خاتمی در پیامی ضمن واکنش به تحولات اخیر افغانستان، اعلام کرد: نگران سقوط همه معیارهای انسانی، عقلانی، اخلاقی و فرهنگی هستیم.

متن پیام رئیس دولت اصلاحات به شرح زیر است:
به نام خداوند مهربان
باد مخالفی که سالها است زندگی بی‌بهار مردم افغانستان را خزانی‌تر کرده است، با ظهور و قدرت نمایی دوبارهٔ طالبان، به صورت طوفانی سهمگین بخش‌هایی از سرزمین رنجور کشور همسایه ما را در می‌نوردد تا به‌جای امید به زندگی امن و رو به پیشرفت، واپس‌گرایی، وحشت و پایمال کردن حقوق اولیه انسان‌ها را بر این ملت مظلوم تحمیل کند.

فراتر از همه ملاحظات و حتی الزام‌های سیاسی و امنیتی که به هر حال سیاستمداران بر مبنای واقعیت‌ها و مصلحت‌ها در نظر می‌گیرند و موضع خود را اعلام و اعمال کنند، از نظر فرهنگ و اخلاق و دغدغه نسبت به هویت انسانی و سرنوشت انسان ذی‌حق در جامعهٔ مدرن اگر به موضوع بنگریم سخت
نگران می‌شویم.

نگران از وضع حال و آیندهٔ مردم شریف افغانستان و حقوق اساسی و نحوهٔ زندگی شهروندان، بخصوص زنان، جوانان و فرهیختگان که بسیاری از آنان در بیم از آینده به جای ماندن در وطن و خدمت به آن، از هم‌اکنون راهِ گریز از این طوفان را می‌جویند.

نگران اسلام عزیز و خیانتی که نسبت به آن به نام اسلام می‌شود و نگران سقوط همه معیارهای انسانی، عقلانی، اخلاقی و فرهنگی.
«اسلام طالبانی» چنانکه صریحاً از سوی نمایندگان آن اعلام و در عمل نیز نشان داده است نماد گونه‌ای پندار ناروا و اندیشهٔ واپس‌گرا و رفتارهای غیرمردم‌سالارانه است که حاصلی جز بدبختی مردم و عقب افتادگی مضاعف سرزمینی که بر آن حاکم گردد نخواهد داشت و این امر به هیچ وجه برای هیچ آزاداندیشِ مردم دوستی، و هیچ انسانی آنان که پای‌بند اسلام عقلانی، رحمانی، عدالت خواه و توسعه‌نگر باشد، قابل قبول و تحمل نیست.
و چه فاصلهٔ زیادی است میان اسلامی که بر گفت‌وگو، منطق، حقوق و کرامت انسان تأکید می‌کند و به‌اصطلاح اسلامی که جز به ستیز با هرچه عقلی، اخلاقی و مردمی است نمی‌اندیشد.

گرایش ضد شیعی این بینش فرقه‌ای گرچه خطر مضاعفی را متوجه شیعیان در افغانستان می‌کند، ولی در اینجا سخنِ من متوجه مشکل فرقه‌ای و طایفه‌ای نیست، بلکه بیانگر نگرانی نسبت به سرنوشت بشر به طور کلی و حال و آیندهٔ مردم شریف افغانستان از هر قوم و قبیله و طایفه و مذهب است.

افغانستان عزیز مهد کهن فرهنگ، دانش، هنر و تمدّن بشری است و ما در هم پیوندی تاریخی، فرهنگی، دینی و زبانی امروز معنای از دست رفتن این منابع معنوی و ثروت انسانی آن سرزمین را با تمام وجود حس می کنیم و بیشتر نگران آن هستیم.

وجود بینش‌های فردی و جریان‌های سیاسی چون طالبان و داعش که به‌نحوی فرآوردهٔ قدرت‌های سلطه‌طلب و مورد حمایت آنها و دست‌کم مورد بهره‌برداری سوء آنها در جهت منافع خودشان بوده است، بیشترین تهدید برای رشد خشونت و افراطی گری در دوران ما بوده و هست. این جریان در عمل علاوه بر همه رنج‌ها و محرومیت‌هایی که بر ملت‌های مظلوم تحمیل کرده، این بهانه را نیز به اسلام‌ستیزان و دامن‌زنندگان به اسلام هراسی داده است و اگر اسلام همان‌ است که این فرقه‌ها می‌گویند و می‌کنند، به‌راستی نباید از اسلام هراس داشت؟

گرچه از سیاستمداران که نه به انسان، بلکه به آنچه آن را سود خود به حساب می‌آورند می‌اندیشند چندان امیدی نیست، ولی آیا نمی‌توان برای رهایی انسان، بخصوص انسان افغانستانی از این درد و رنج بزرگ، به وجدان متحد همه انسان‌دوستان، بخصوص آنان که به حقیقت الهی،رحمانی، انسانی اسلام باور دارند امیدوار باشیم؟

روحانی هیچ‌وقت هاشمی رفسنجانی نخواهد شد

گرامی مقدم ادامه داد: ویژگی‌هایی در لاریجانی است که روحانی ندارد و برعکس؛ ولی جمع این دو نفر در جریان اعتدالگرا باعث پویایی این جریان و حرکت رو به رشد آن خواهند بود. درباره ایفای نقش افراد نمی‌توان به صورت مطلق صحبت کرد، اینها تحلیل‌های نسبی است. می‌توانیم بگوییم به نسبت زیادی روحانی می‌تواند جای هاشمی رفسنجانی را پر کند؛ ولی قطعا روحانی هیچوقت هاشمی رفسنجانی نخواهد شد یعنی نمی‌تواند باشد.وی با بیان اینکه ممکن است شخصیت روحانی در برخی ویژگی‌ها ممتازتر از هاشمی رفسنجانی باشد، تاکید کرد: در مجموع نمی‌توانیم بگوئیم بُردار این دو شخصیت یعنی روحانی و هاشمی رفسنجانی بر هم منطبق است؛ نه، اینطور نیست.سخنگوی حزب اعتماد ملی اضافه کرد: حتما روحانی ویژگی‌هایی دارد که نزدیک به هاشمی رفسنجانی است؛ اما نمی‌توان گفت همان نقش را ایفا خواهد کرد، چرا که هاشمی رفسنجانی پایه‌گذار و پدر کارگزاران بود که روحانی چنین ویژگی در خود ندارد و بیشتر در جریان اعتدالی ایفای نقش کرده است.گرامی مقدم با اشاره به اهمیت نحوه عملکرد روحانی در آینده بیان کرد: هیچ‌کس فکر نمی‌کرد مرحوم رفسنجانی به لحاظ مشی سیاسی تغییر کند، او در زمان ریاست‌جمهوری خود یک شخصیت داشت ولی بعد از اینکه به مجمع تشخیص مصلحت نظام آمد رفته رفته به جریان اصلاحات نزدیک شد و حتی در جاهایی از آن پیش افتاد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :