دبیر شورای معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی گفت : سیاست های غلط ساخت و ساز در 10 سال گذشته ، چهار هزار هکتار از باغات تهران را به نابودی کشید .
کد خبر: ۶۰۷۷۷
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۲ 12 July 2015
پیروز حناچی با تاکید بر سیاست های غلط گذشته که باغات بسیاری را به نابودی کشاند ، گفت : طبق بررسی های شورای عالی معماری و شهرسازی و بنا به اظهارات رییس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران تخمین زده می شود که چیزی بین چهار تا شش هزار هکتار باغات از بین رفته و بررسی ها حاکی است که تخریب حدود چهار هزار هکتار باغات در تهران حتمی است . 

*21 تیر، روز جهانی بدون نایلون

امسال چهارمین سالی است که به پیشنهاد گروهی از دوستداران و فعالان محیط زیست و توجه شهرداری و سازمان حفاظت محیط زیست ، روز جهانی بدون کیسه نایلونی در ایران گرامی داشته می شود . 

خوشبختانه کمپین های مختلفی در شبکه های اجتماعی برپاشده اند ، در شهرهایی مثل اراک ، فارس و آذربایجان شرقی و چند منطقه دیگر کشورمان ، همزمان با تهران افرادی که به این کمپین ها می پیوندند ، سعی می کنند تا دیگر شهروندان را مجاب کنند که از کیسه پلاستیکی کمتری استفاده کنند .

به موازات این حرکت ها دولت هم باید وارد عمل شود و از تولید کنندگان کیسه های قابل بازیافت حمایت کند، تا این کیسه ها بتوانند جایگزین کیسه های پلاستیکی شوند. 

اگر سرمایه گذاری برای تولید کیسه های قابل بازیافت افزایش پیدا کند و این کیسه ها که در حال حاضر هزینه تولیدشان بالاست، با قیمت کمتری تولید و عرضه شوند، رغبت عمومی برای جایگزینی این کیسه ها افزایش پیدا می کند. 

از سوی دیگر تولید کنندگان نوشیدنی اگر بخشی از قیمت تمام شده بطری های پلاستیکی را مستقیما از مشتری دریافت کنند و از خریداران بخواهند تا به جای رها کردن این بطری ها در طبیعت، آنها را به فروشندگان تحویل دهند و بخشی از هزینه تمام شده شان به آنها برگردانده شود، این حجم زیاد بطری ها را در طبیعت شاهد نخواهیم بود. 

این کار در بسیاری از کشورها برای حفظ محیط زیست انجام می شود. 

فروشندگان علاوه بر این می توانند به جای ارایه رایگان کیسه های پلاستیکی در هنگام خرید، هزینه آن را از مردم دریافت کنند، که با این کار استفاده از کیسه های پارچه ای یا زنبیل های قدیمی باز هم تبدیل به فرهنگی خواهد شد و میزان استفاده از کیسه های نایلونی کاهش پیدا خواهد کرد. 

هدف دیگر کمپین هایی که به مناسبت ٢١ تیرماه تشکیل می شود، این است که کیسه های پارچه ای یا زنبیل های قدیمی را جایگزین استفاده کیسه های پلاستیکی کنند. 

ما هفدهمین کشور جهان از نظر قدرت اقتصادی و جزو هشت کشور اول تولید زباله در دنیا هستیم ، به خصوص در مورد استفاده از کیسه های پلاستیکی، مصرف مان بیشتر از حد متوسط جهانی است. 

بهتر است در این فرهنگ تجدید نظر کنیم و با اطلاع رسانی در این زمینه سعی کنیم این عادت را اصلاح کنیم . 

باید به مردم بگوییم که رها کردن کیسه های نایلونی در طبیعت باعث افزایش سیل در کشور می شود، چرا که باقیمانده این کیسه ها در طبیعت مانع ورود نزولات جوی به داخل خاک و سیراب شدن سفره های زیر زمینی می شوند، همچنین نرخ فرسایش خاک را افزایش می دهند. ضمن اینکه رها کردن این کیسه ها در طبیعت با ورود به رودخانه ها و بعد هم دریاهای آزاد باعث مرگ آبزیان و پرندگانی می شوند که از این آبزیان تغذیه می کنند.

در نتیجه همین فرهنگ غلط ٢٦٧ گونه ارزشمند دریایی کره زمین در معرض انقراضند. 

بهتر است به این نکته هم توجه داشته باشیم که تولید کیسه های پلاستیکی علاوه بر آلودگی، آب زیادی را هم مصرف می کنند. کشور ما اندوخته های آب کمی دارد و توجه به این مساله می تواند از بروز بحران های شدید تر هم پیشگیری کند. در سال جاری عده ای از جوانان اراک با تشکیل کمپینی که در آن افراد با قرار دادن یک کیسه نایلونی روی سرشان اعتراضشان را به استفاده بی رویه از کیسه های نایلونی اعلام می کنند و از دیگران هم می خواهند در این هفته با تغییر تصویر آواتارشان در شبکه های اجتماعی به این کمپین بپیوندند، چرا که وقتی کسی یک کیسه نایلونی روی سرش می گذارد راه تنفسش بسته می شود و این کمپین در واقع می خواهد بگوید که کیسه های نایلونی راه تنفس زمین را بسته اند.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار