دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه
دیدگاه استراتژیک دولت یازدهم به این نتیجه رسیده است که دریاچه ارومیه باید احیا شود و این به خاطر این نیست که دولت دریاچه ارومیه را خیلی دوست دارد، بلکه دولت می‌داند که اگر امروز در این زمینه هزینه نکند شاید در سال‌های آینده با هزاران میلیارد دلار نیز نمی‌تواند عواقب آن را جبران کند.
کد خبر: ۴۸۷۴۹
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۷ 16 June 2015

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: دولت در اوج کمبود منابع دو هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه تخصیص داده است و اکنون وظیفه دستگاه‌های اجرایی است که این کار را عملیاتی کنند.

عیسی کلانتری در جلسه شورای فرهنگی اجتماعی احیای دریاچه ارومیه در تبریز، گفت: رییس جمهور دستور داده است که بودجه دریاچه ارومیه در اولویت اول باشد و سازمان مدیریت نیز بودجه پیشنهادی ستاد احیا را بدون تغییر تصویب کرده است.

 

وی گفت: دیدگاه استراتژیک دولت یازدهم به این نتیجه رسیده است که دریاچه ارومیه باید احیا شود و این به خاطر این نیست که دولت دریاچه ارومیه را خیلی دوست دارد، بلکه دولت می‌داند که اگر امروز در این زمینه هزینه نکند شاید در سال‌های آینده با هزاران میلیارد دلار نیز نمی‌تواند عواقب آن را جبران کند.

کلانتری با بیان این که در اجرای برنامه‌های احیای دریاچه ارومیه با مشکلات زیادی مواجه هستیم، افزود: دستگاه‌های اجرایی ما عادت کرده‌اند که پول خرج کنند و گزارش کار بدهند، در حالی که امروز بیشتر کار نرم‌افزاری و مسایل اجتماعی است.

وی گفت: امروز دستاورد ما پول خرج کردن نیست، بلکه باید ببینیم از نتیجه تلاش ما چه مقدار آب وارد دریاچه شده است.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در ادامه آماری از میزان برداشت آب در کشور ارایه کرد و گفت: در حال حاضر یکصد میلیارد متر مکعب از آب‌های سطحی و زیرزمینی کشور برداشت می‌شود، در حالی که توان تجدیدپذیری منابع آب کشور پایین‌تر از 85 میلیارد متر مکعب است.

وی افزود: وضعیت آب در کشور از حالت بحرانی هم گذشته و این آمار به مفهوم این است که نسل موجود و نسل آینده در معرض خطر جدی هستند.

کلانتری با تاکید بر این که همه باید منافع ملی را در نظر بگیریم، گفت: تصمیمات باید هم به نفع دریاچه باشد هم به نفع مصالح ملی؛ امروز موجودیت نسل آینده در خطر است و باید جلوی آن را بگیریم.

وی با بیان این که وضعیت آب در منطقه وخیم‌تر از وضعیت دریاچه ارومیه است، گفت: موضوع دریاچه مهم است، اما آن‌چه به آن اهمیت داده عامل بی‌آبی است.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه همچنین خطاب به فرمانداران استان که در این جلسه حضور داشتند، گفت: فرمانداران و بخشداران حلقه اتصال دولت با مردم هستند و امروز باید مردم را با خود همراه کنیم.

وی تاکید کرد: امکان کاهش مصرف آب کشاورزی وجود دارد و فرمانداران و بخشداران باید پیگیر این قضیه باشند که بخش کشاورزی با فناوری نوین اداره شود.

کلانتری همچنین از اختصاص 200 میلیارد تومان اعتبار برای خرید حقابه‌های اضافی و جبران خسارت کشاورزان در حوضه دریاچه ارومیه خبر داد.

نمی‌گذاریم از دریاچه ارومیه استفاده ابزاری شود

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که هیچ کس نباید از بحث دریاچه ارومیه استفاده ابزاری کند، اظهار داشت: تا زمانی که مردم با برنامه‌های احیای دریاچه همراهی نکنند اتفاقی نخواهد افتاد.

دکتر اسماعیل جبارزاده ظهر امروز (سه‌شنبه) در جلسه شورای فرهنگی اجتماعی احیای دریاچه ارومیه، با تاکید بر این که همه مشکلات و واقعیت‌ها باید در جلسات بیان شود، افزود: اگر قرار باشد گزارش‌های کاذب بدهیم خود را فریب داده‌ایم.

وی، بحث اصلی در موضوع دریاچه ارومیه را بحث نرم‌افزاری دانست و گفت: امروز مهم‌ترین بخش مشکل دریاچه، ساکنان اطراف آن هستند که باید آنها را همراه کنیم.

جبارزاده با تاکید بر نقش محوری شوراهای اسلامی در برنامه‌های احیای دریاچه ارومیه، گفت: امروز باید فلش حرکت را به سمت شوراها برگردانیم و از شوراها بخواهیم به صورت جدی در این زمینه دولت را کمک کنند.

وی با اشاره به این که اگر شوراهای روستایی نخواهند اتفاقی بیفتد هیچ یک از پروژه‌ها عملی نخواهد شد، افزود: برای این که کشاورزان و ساکنان اطراف دریاچه، برنامه‌های احیا را عملیاتی کنند شوراها باید وارد میدان شوند.

جبارزاده اضافه کرد: ما خاضعانه و صادقانه در خدمت کشاورزان هستیم و شوراها در این مقطع بیشترین کمک را می‌توانند به ما بکنند.

وی از فرمانداران و بخشداران استان خواست در توجیه و همراه‌سازی شوراهای اسلامی با برنامه‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه تلاش کنند.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با تاکید بر این که هیچ کس نباید از بحث دریاچه ارومیه استفاده ابزاری کند، گفت: هر زمان که شاهد استفاده ابزاری از این بحث باشم بر خلاف روحیه‌ام، افشاگری کرده و نمی‌گذارم به مردم دروغ گفته شود.

وی تصریح کرد: نمی‌گذاریم بحث دریاچه ارومیه سیاسی شود، به ویژه در چند ماه آینده که ممکن است به هر بهانه‌ای مسایل بزرگنمایی شود.

دکتر جبارزاده در بخش دیگری از سخنان خود ابلاغ تصمیمات کلان ستاد احیای دریاچه ارومیه به مسوولان استانی و انتظارات مشخص ستاد از فرمانداران و بخشداران را خواستار شد و گفت: احیای دریاچه ارومیه یکی از اولویت‌های استانی است و این بحث در همه هسته‌های کلیدی سند تدبیر توسعه شهرستان‌ها به نحوی تاثیرگذار است.

وی افزود: تغییر روش آبیاری و الگوی کشت، مدیریت بهینه و صرفه‌جویی در مصرف آب و هدایت آب به سمت دریاچه ارومیه از مهم‌ترین موضوعاتی است که در برنامه احیای دریاچه باید مورد توجه قرار گیرد.

جبارزاده همچنین خواستار ارایه اطلاعات بیشتر از سوی ستاد احیای دریاچه ارومیه به مسوولان استانی و فرمانداران و بخشداران شد و گفت: هرچه به فرمانداران و بخشداران بیشتر اطلاعات بدهیم قطعا بیشتر می‌توانند با کمک شوراها مردم را همراه کنند.

وی افزود: تا همراهی مردم اتفاق نیفتند دستگاه‌های اجرایی نمی‌توانند به طور کامل موفق باشند و برای همراهی مردم قاعدتا اطلاعات بیشتری لازم است.

استاندار آذربایجان شرقی بر استفاده از ظرفیت رسانه ملی در این راستا تاکید کرد و گفت: ما در بحث اعتیاد از طریق اطلاع‌رسانی نتیجه خوبی گرفتیم و امروز نه تنها اعتیاد یک موضوع مخفی نیست بلکه همه خانواده‌ها نسبت به خطرات و راه‌های پیشگیری از آن آگاهی دارند.

وی با بیان که باید صدا و سیما به صورت جدی به صحنه بیاوریم، افزود: مشابه این اقدامات باید در بحث آب نیز انجام شود و می‌توانیم با تولید برنامه‌های مختلف همراهی مردم را جلب کنیم.

جبارزاده از همراهی همه‌جانبه دستگاه قضایی با مدیریت استان تمجید کرد و گفت: در خصوص بحث کم‌آبی نیز دستگاه قضایی باید نسبت به اهمیت قضیه و ضرورت برخورد با برداشت غیرقانونی آب توجیه شود که در این صورت قطعا همراهی خواهد کرد.

وی افزود: مجلس شورای اسلامی نیز برای کمک به مسوولان در جهت اجرای دقیق قوانین اعلام آمادگی کرده و باید از این ظرفیت به طور کامل استفاده کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که از دست‌اندرکاران احیای دریاچه ارومیه تشکر می‌کنم، اما این کار تلاش مضاعف می‌خواهد، افزود: امروز احیای دریاچه، دغدغه اصلی همه ماست، اما این دغدغه را باید مردمی کنیم و مردم را هم با خود همراه کنیم.

وی تصریح کرد: آذربایجان شرقی در اجرای تصمیمات ستاد احیای دریاچه ارومیه، تمام و کمال قدم برداشته و بعد از این هم به نحو احسن مصوبات ستاد را اجرا می‌کند.

جبارزاده گفت: دستگاه‌های اجرایی استان سال گذشته کار با بدون کمترین اعتباری آغاز کردند و امسال هم با همین روحیه کار را ادامه خواهند داد.

وی افزود: ما کارها را خیلی وابسته به اعتبارات نمی‌دانیم و تا جایی که در توان داشته باشیم پیش خواهیم رفت و مصمم هستیم با همه امکانات موجود در جهت تحقق وعده دکتر روحانی به مردم حرکت کنیم.

جبارزاده در پایان گفت: کسانی که دریاچه ارومیه را به این وضعیت رساندند امروز نیستند و ما می‌خواهیم اشتباه‌های آنها را جبران کنیم و به این کار افتخار می‌کنیم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :