فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی سمنان :
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان سمنان با بیان این که عامل اصلی وقوع آتش سوزی در عرصه ها، انسانی است، افزود : آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی با افزایش آگاهی به مردم و اطلاع رسانی کاهش می یابد.
کد خبر: ۴۳۶۱۹۷
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۳ 06 June 2017
به گزارش تابناک سمنان، سرهنگ عباسعلی ترحمیان روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : عامل اصلی آتش سوزی سهل انگاری مردم است به طوری که در برخی از موارد، بی احتیاطی مسافران، گردشگران و برخی از بهره برداران در نحوه استفاده از آتش و مطمئن نشدن از خاموش کردن آن، موجب آتش سوزی می شود.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دلایل آتش سوزی بارندگی در ماه های ابتدایی سال است و با توجه به این که اقلیم استان سمنان گرم و خشک است، قطع بارندگی باعث خشک شدن پوشش گیاهی می شود در نتیجه با کوچکترین جرقه ای آتش سوزی پیش می آید.

وی اضافه کرد : افزایش گشت زنی در عرصه های مختلف منابع طبیعی به ویژه در ایام تعطیل و پایان هفته، خرید تجهیزات اطفا حریق و توزیع در شهرستان ها، اجرای مانورهای مبارزه با آتش سوزی در مراتع و جنگل ها و عقد قراردادبا شوراهای اسلامی مناطق مستعد آتش سوزی و حاشیه جنگل از جمله اقدامات این اداره کل برای کاهش آتش سوزی است.

وی تصریح کرد : 37 فقره آتش سوزی در استان سمنان در سال ٩٥ رخ داده است که 30.5 هکتار از عرصه های منابع طبیعی و جنگل آتش گرفتند، در شهرستان شاهرود 28 فقره و در مهدیشهر و میامی بعد از شهرستان شاهرود بیشترین آتش سوزی رخ داده بود.

ترحمیان ادامه داد : از این 30.5 هکتار، 21 هکتار مرتع ها و هشت هکتار مرتع مشجر و یک هکتار جنگل آتش گرفتند که تعداد وقوع و مساحت آتش سوزی در سال ٩٥ نسبت به سال ٩٤ افزایش داشته است.

وی اضافه کرد : اقدامات مختلفی برای پیشگیری و مقابله با آتش سوزی مانند توزیع اقلام و تجهیزات اولیه اطفا حریق در بین ٣٢ دهیاری، به ویژه مناطق پرخطر، توجه ویژه به جوامع محلی و برگزاری کلاس های آموزشی در شهرستان های مختلف، در سال 95 انجام گرفته است.

وی افزود : در سال ٩٥ اقدام گسترده ای در هماهنگی با مراجع قضایی انتظامی و تعزیرات در زمینه برخورد با عوامل وقوع این آتش سوزی ها انجام شد و مسببان این حادثه شناسایی شدند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان سمنان گفت : مشارکت مردم در امر حفاظت از عرصه های منابع طبیعی بسیار مهم است و انتظار می رود مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف، تصرف و آتش سوزی در عرصه ها، مراتب را درا سرع وقت، از طریق سامانه رایگان امداد جنگل و مرتع به شماره 1504 به یگان حفاظت منابع طبیعی گزارش کنند.

به گزارش ایرنا، از 9.7 میلیون هکتار وسعت استان سمنان، 55 درصد نواحی بیابان و خشک، 38.5 درصد مراتع، 2 درصد اراضی کشاورزی و 3.6 درصد جنگل است.

از مجموع مناطق جنگلی در استان سمنان، 58 هزار هکتار جنگل های هیرکانی و پهن برگ شامل جنگل ابر و جنگل رودبارک، 150 هزار هکتار جنگل سوزنی برگ و 144 هزار هکتار جنگل کویری و بیابانی است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار