وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پیش از دولت یازدهم رابطه انجمن‌های علمی و وزارت بهداشت، رابطه پدر و پسری نبود.
کد خبر: ۳۸۷۰۹۷
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۱ 01 March 2017
به گزارش تابناک : سیدحسن قاضی زاده هاشمی امروز در نهمین همایش کشوری و بین المللی سکته مغزی ایران که در محل کتابخانه ملی ایران برگزار شد ضمن اشاره به لزوم ارتباط مناسب انجمن‌های علمی و وزارت بهداشت گفت: متأسفانه در سی سال گذشته این رابطه از هر دو سو رابطه ای پدر و پسری نبوده و امیدواری و تلاش ما در این دوره این بود که رابطه مناسب تری بین این دو برقرار شود.

وزیر بهداشت یکی از دلایل نبود ارتباط مناسب بین انجمن‌ها و وزارت بهداشت را سیاست‌زدگی بیش از حد دانست و افزود: البته نبود کار تیمی به ویژه در میان نخبگان و نیز خودبینی و خودمحوری از دلایل دیگر این اتفاق است.

هاشمی با تشکر از همکاری انجمن سکته مغزی (استروک) ایران در همکاری‌های موجود با وزارت بهداشت، زبان تعامل را زبان مشترک در این حوزه دانست و افزود: امیدوارم در بقیه موارد هم موفق شویم به همین تعامل برسیم و به جای پرداختن به حاشیه به اصل موضوع که همان خدمت به مردم است بپردازیم.

وی در ادامه با اشاره به آمارهایی در خصوص سکته های مغزی یادآور شد: بیماری‌های غیرواگیر دلیل 75 تا 80 درصد مرگ در جهان هستند که در این میان سکته‌های مغزی از شایع ترین علل مرگ ایرانیان است.

وی با اشاره به 35 میلیون مرگ در دنیا بر اثر بیمارهای غیرواگیر گفت: کم تحرکی، مصرف دخانیات و الکل، تغذیه نامناسب و سبک زندگی از مهم ترین دلایل ابتلا به سکته‌های مغزی است.

وزیر بهداشت ضمن اشاره به باز طراحی شبکه پیشگیری که سال‌ها پ‍یش در آذربایجان غربی آغاز شده بود و تعمیم آن به تمام کشور عنوان کرد: متأسفانه این طرح در آن سال‌ها به صورت نیمه تمام رها شد و از سطح روستاها فراتر نرفت اما در حال حاضر ما 18 هزار خانه بهداشت در کشور داریم و این شبکه را کامل کرده ایم.

وزیر بهداشت با ذکر این نکته که شرایط امروز نسبت به گذشته تفاوت عمده ای پیدا کرده است و امروز بیشتر از 80 درصد جمعیت کشور در شهرها و حاشیه شهرها زندگی می‌کنند افزود: تلاش همکاران ما در این حوزه موجب شده تا امروز بیش از 65 میلیون نفر از جمعیت کشور دارای پرونده الکترونیک سلامت باشند.

وی گفت: با این روش ایرانیان از نظر ‌عوامل خطر مورد بررسی قرار می‌گیرند تا امیدوار باشیم در سال‌های آینده شاهد کاهش مرگ و میر مردم بر اثر سکته‌های مغزی و مشکلات قلبی و عروقی باشیم.

قاضی زاده هاشمی در بخش دیگری در سخنان خود با اشاره به مشکلات موجود در وضع بیمه‌ها افزود: بیمه‌ها اگر عالمانه حمایت کنند، حمایت بیشتر آن‌ها موجب می‌شود تا در طولانی مدت هزینه‌ها کاهش یابد و افراد کمتری در اثر ابتلا به سکته‌های مغزی دچار از کار افتادگی شوند.

وی افزود: در حوزه سلامت فقط نباید جلوی پا را نگاه کرد و باید دوراندیش بود؛ باید از تجربیات موفق دیگران بهره گیری کنیم تا در این مسیر به موفقیت برسیم.

هاشمی با اشاره به دستاوردهای اخیر در حوزه بهداشت کشور گفت: با وجود تمام مشکلاتی که وجود داشت در این مدت خوب کارشده است ولی امیدوارم حالا که در اول مسیر هستیم، راه را گم نکنیم و بتوانیم همین مسیر درست را ادامه بدهیم.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که نظام سلامت کشور؛ به امر پیشگیری بهای بیشتری دهد و وضع درمان در ایران به نحوی باشد که کمترین آسیب در بیماران به جا بماند.

وزیر بهداشت پس از شرکت در نهمین همایش سکته مغزی ایران، تهران را برای بازدید و افتتاح طرح ‌های سلامت محور به مقصد استان ایلام ترک کرد.


منبع : صدا و سیما
برچسب ها: تابناک ، استانها ، خبرروز
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار