پژوهشگر حوزه مغز و روان گفت: سلامت روانی افراد از اهمیت زیادی برخوردار بوده زیرا یکی از عوامل توسعه اقتصادی است.
کد خبر: ۳۵۱۴۴۷
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۵ 30 December 2016
به گزارش تابناک رضوی، محمدحسین خاکسار در چهارمین نشست از سلسله نشست های علل توسعه نیافتگی در دفتر روزنامه آسیا در مشهد اظهار کرد: ما امروز در یک نزاع خانوادگی و درون سازمانی درگیر هستیم، این جنگ در تیم های اقتصادی و سازمان ها و نهادهای مختلف نیز دیده می شود و یکی از مسایلی است که اقتصاد ما را زمین گیر کرده است.  
 
سلامت روانی افراد از عوامل توسعه اقتصادی است / وجود مشکل شراکت در کشور 
 
وی ادامه داد: توسعه ناشی از چند عامل است که یکی از مهم ترین آن ها منابع انسانی است، در این مورد سلامت روانی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و این می تواند زیربنای شراکت های اقتصادی در جامعه باشد، باید این بحران را در کشور به رسمیت شناخت.
 
وی خاطر نشان کرد: پاشنه آشیل توسعه یافتگی ما در همین بخش است و ما باید به این باور برسیم که با مشکلاتی مواجه هستیم، عبور از این بحران نیازمند یک اراده ملی در سطح حاکمیتی و بخش مردمی است تا گذر از این بحران صورت گیرد.
 
 عطاء الله عقیلیان، روانپزشک در ادامه این نشست، با بیان اینکه توسعه منابع انسانی و توسعه فرهنگی و اجتماعی بخشی از توسعه یک کشور است، تصریح کرد: بدون توسعه ساختاری نمی توان به حل این مشکلات نائل آمد، بخش مهمی از آسیب سلامت مردم ناشی از عدم توسعه ساختاری ما بوده و بسیاری از مشکلات اقتصادی ما به همین مشکلات روانی منجر می شود، توسعه ساختاری در هر حال غیرقابل انکار و بر توسعه اجتماعی و فرهنگی نیز موثر خواهد بود.
 
وی خاطرنشان کرد: بخش دیگری که اهمیت دارد توسعه منابع انسانی است، بحران های اقتصادی تعادل روانی مردم را بر هم می زند، اگر این مساله تبدیلی به یک عادت شود، جامعه سیر قهقرایی خواهد داشت.  
 
در این نشست، یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه شرایط شراکت در فعالیت اقتصادی در جامعه متاثر از منفعت گرایی انفرادی است، گفت: این سیستم موجب می شود ریسک پذیری افراد کاهش یافته و افراد خودمحور می شوند در حوزه های کسب و کار همین مسایل موجب می شود شراکت ها موفق نباشد.
 
حمید رضا سالاری اضافه کرد: علت دیگر این است که تمرکز ما بیشتر در بخش های دانشگاهی بوده و همین موجب کاهش آموزش های غیررسمی شراکتی می شود، در این فضای کسب و کار امروز جای فعالیت مجموعه های هوشمند خالی است. قردادهای کسب و کار باید قوی و شفاف باشد چون باید با آن کار شود.  
 
 
وهاب شهرستانکی، فعال اقتصادی در پایان این نشست یادآور شد: در کشور ما مشکل شراکت وجود دارد، با نگاهی به فعالیت های اقتصادی بخش خصوصی می توان دریافت که تقریبا هیچ برندی نتوانسته در طول دو نسل ادامه پیدا کند.  
 
وی در ادامه گفت: مشکل اصلی ما در حوزه آموزش بوده و باید از خانواده آغاز شود، در پرتو آموزش می توان این توانمندی ها را نهادینه کرد، نبود فضای گفت و گو در کشور هم به فعالیت های اقتصادی نفوذ می کند و همین مساله به ضعف شراکت ها منجر می شود.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار