چه دلیلی دارد که انحصار بیمه کردن زائران سفر اربعین حسینی به یکی از شرکت های بیمه ای دولتی واگذار شود و از جیب 2 میلیون نفر درآمد 37.5 میلیاردی به پرتفوی شرکت یادشده افزوده شود، در حالی که هم شرکتهای بیمه ای دیگر حاضر به ارائه خدمات بیمه ای با نرخ کمتر هستند و هم اینکه می توان پوشش بیمه ای بهتری در رقابت بین شرکتها برای زائران فراهم کرد.
کد خبر: ۳۲۱۹۳۷
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۴ 01 November 2016
در ایام اربعین حسینی که بزرگترین گردهمایی عاشقان اباعبدالله الحسین با جلوه های ویژه ای از فداکاری گذشتن از مال وجان شکل می گیرد چه دلیلی دارد که انحصار بیمه کردن زائران سفر اربعین حسینی به یکی از شرکت های بیمه ای شبه دولتی واگذار شود و از جیب 2 میلیون نفر درآمد 37.5 میلیاردی به پرتفوی شرکت یادشده افزوده شود، در حالی که هم شرکتهای بیمه ای دیگر حاضر به ارائه خدمات بیمه ای با نرخ کمتر هستند و هم اینکه می توان پوشش بیمه ای بهتری در رقابت بین شرکتها برای زائران فراهم کرد.

به گزارش تابناک اقتصادی بعد از ترفند بیمه اجباری زائران اربعین و اعتراضهای بسیار حالا انحصار بیمه کردن 2 میلیون زائر اربعین حسینی به شرکت شبه دولتی واگذار شده، و هیچ مقام مسئولی پاسخ نمی دهد که آیا این شرکت در نتیجه رقابت و برگزاری مناقصه برای ارائه خدمات بیمه ای انتخاب شده است یا در نتیجه سفارش احتمالی مقامات دولتی این انحصار ضد رقابتی در صنعت بیمه شکل گرفته است. شگفت انگیز در این میان سکوت آزاردهنده رئیس کل بیمه مرکزی است که باید در برابر هرگونه انحصار در بازار بیمه ایستادگی کند.

تنها افرادی که از طریق سامانۀ سماح ثبت نام می کنند، مجوز عبور از مرز را دارند

با فرا رسیدن ایام محرم و به خصوص برای اربعین حسینی، هر سال هزاران نفر از ایرانیان عازم عتبات عالیات می شوند. این در حالی ست که امسال سازمان حج و زیارت با راه اندازی سامانۀ سماح قصد ساماندهی اعزام متقاضیان سفر به عتبات عالیات را داشت. چنانچه در سایت سازمان حج و زیارت ذکر شده است، این سازمان سامانۀ سماح را "با هدف دریافت روادید عراق و اعزام متقاضیان به عتبات عالیات در طول سال و همچنین مدیریت پیاده روی زائران ایام اربعین" راه اندازی نموده است.

این در حالی ست که بنا به آنچه در سایت حج و زیارت آمده "بر اساس هماهنگی های به عمل آمده و به منظور ساماندهی امکانات موجود جهت تشرف میلیونی زائران، مقرر است تنها به افرادی که از طریق سامانه سماح مبادرت به ثبت نام نمایند مجوز عبور از مرز داده شود ."

هزینه هایی که سامانۀ سباح اخذ می کند

متقاضیان برای ثبت نام در سامانۀ سماح باید هزینه هایی را جهت اخذ روادید، هزینۀ بیمه و حق الزحمۀ کارگزاری پرداخت کنند که هزینۀ هریک به قرار زیر است:

هزینه ارزی اخذ روادید بابت هر نفر 40 دلار که معادل ریالی آن روزانه به نرخ آزاد بانک مرکزی با کارمزد مربوطه بر روی سامانه محاسبه می شود.
هزینه بیمه و خدمات درمانی بابت هر نفر 250.000 ریال
حق الزحمه کارگزاری 100.000 ریال

همچنین اگر چنانچه ثبت نام توسط دفاتر خدمات زیارتی تحت پوشش سازمان حج و زیارت انجام شود به ازاء هر نفر مبلغ 20.000 ریال به هزینه‌های فوق افزوده می شود.

پیش بینی اعزام 2 میلیون زائر ایرانی برای اربعین حسینی

حمید محمدی، معاون سازمان حج و زیارت روز دوشنبه از ثبت نام بیش از 680 هزار نفر خبر داد. با توجه به این که سال گذشته تعداد زائران اربعین 1 میلیون 500 هزار نفر بوده، و در سال 93 نیز 1 میلیون و 400 هزار نفر برای اربعین عازم عتبات عالیات شده اند، سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت روز دوشنبه تعداد زائران امسال را بیش از 2 میلیون نفر پیش بینی کرد و برای خدمت رسانی به این تعداد اعلام آمادگی نمود.

بیمه برای زائران الزامی است

این در حالی ست که زائران در هنگام ثبت نام خود، الزاماً باید برای دریافت بیمه و خدمات درمانی در طول سفر اقدام به پرداخت 248.000 ریال از طریق سامانۀ سباح نمایند.
"بدیهی است با توجه به اینکه طبق نظر ستاد مرکزی اربعین بیمه و خدمات درمانی الزامی می باشد این دسته از زائرین با ثبت نام در سامانه می بایست هزینه بیمه و خدمات درمانی (248.000ریال) را پرداخت نمایند." اطلاعیۀ سازمان حج و زیارت منتشر شده در سایت حج نیوز، به تاریخ 9 آبان 1395.

در این اطلاعیه حتی از زائرانی که روادید خود را خارج از سامانۀ سماح دریافت کرده اند دعوت شده است بدون پرداخت حق الزحمۀ کارگزاری، اطلاعات خود را در سامانۀ سماح وارد نمایند تا به این طریق از بیمه و سایر خدمات بهرهمند بشوند.

هرگونه انحصار و یا الزام به خرید بیمه‌نامه از سوی یک شرکت خاص ممنوع است

روز یکشنبه خبرگذاری ایلنا در گفتگو با یک مقام آگاه، خبری را منتشر کرد که بر غیر قانونی بودن اقدام ستاد اربعین در جهت انحصار و الزام به خرید بیمه نامه از سوی یک شرکت خاص تأکید داشت. به گفتۀ این مقام آگاه " با توجه به مصوبات، دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های بیمه مرکزی به عنوان تنها دستگاه مسئول قانونگذاری و سیاست‌گذاری در امر بیمه کشور، هرگونه انحصار و یا الزام به خرید بیمه‌نامه از سوی یک شرکت خاص ممنوع بوده و هیچ سازمانی نمی‌تواند تحت هیچ شرایطی مردم را ملزم به خرید بیمه‌نامه از یک شرکت خاص کند."

به گفتۀ این فرد صدور بیمه‌نامه توسط یک شرکت بیمه و اجبار مردم به خرید این بیمه‌نامه از این شرکت خاص، عملی غیرقانونی و پرسش برانگیز است، چراکه ممکن است این شائبه ایجاد شود که این اقدام برای اعضای ستاد اربعین منفعت بر انگیز است.

میلیارد ها تومن پول بیمۀ زائران اربعین نصیب یک شرکت خاص می شود

گفته شده است که از این 248.000 ریال، مبلغ 6 هزار تومان بابت هزینه پزشکی و  18 هزار و 800 تومان بابت بیمه است. با این حساب، تا کنون نزدیک به 130 میلیارد ریال بابت هزینۀ بیمه از 680 هزار زائر دریافت شده است. با توجه به اینکه پیشبینی می شود نزدیک به 2 میلیون زائر برای اربعین امسال از طریق سامانۀ سباح ثبت نام کنند، در مجموع مبلغی حدود 370 میلیارد و 600 میلیون ریال بابت بیمه حاصل می شود.

حال پرسش اینجاست که با توجه به غیر قانونی بودن حق تخصیص این امتیاز به یک شرکت بیمۀ خاص، و همچنین پیشگامی و شایستگی بیشتر برخی از شرکت های دیگر برای ارائۀ بیمه به زائران عتبات عالیات، هدف و سیاست ستاد اربعین از این اقدام چه بوده و چرا بیمه مرکزی به عنوان تنها دستگاه مسئول قانونگذاری و سیاست‌گذاری در امر بیمه کشور، تا این لحظه نسبت به این اقدام خاموش بوده است؟

یک کارشناس ارشد صنعت بیمه ای کشور می گوید: امسال متاسفانه بیمه درمان زائرین محترم اربعین در انحصار یک شرکت بیمه ای (با مبلغ حدود 18 هزار و 800 تومان برای هر نفر) قرار گرفته است که ضمن تحدید حق انتخاب بیمه گذار به لحاظ مالی هم فشار زیادی را بر زائر بار می نماید؛ بدیهی است جامعه، نگاه صرفا سوداگرانه و سود اندیش به این رویداد بزرگ را قابل قبول نمی داند و افکار عمومی، خبرگان و نهادهای ذیربط به دنبال یافتن پاسخ سوالاتی است که اذهان همه را مشغول کرده است.

چه اتفاق خاصی رخ داده که مستلزم افزایش حق بیمه است؟

وی توضیح می دهد: در سال قبل، کلیه زائرین اربعین حسینی، بر اساس قرارداد وزارت کشور و یکی از شرکت های بیمه، با حق بیمه بسیار پایینتر، تحت پوشش بیمه درمان قرار می گرفتند و حق بیمه حدود ٣ ميليارد تومان در مجموع را وزارت کشور پرداخت  نمود. براساس برآوردها و تجربه سالهای قبل، در حدود دو میلیون نفر از هموطنان عزیز در این مراسم شرکت می کنند. بنا به آنچه در رسانه های آمده است حق بیمه سرانه هر نفر 18800  تومان، نشان دهنده یک پرتفوی حدود 37.5 میلیارد تومانی و به عبارتی چندین برابر حق بیمه پرداختی سال گذشته وزارت کشور است. سوال قابل طرح این است که چه اتفاق ویژه و خاصی رخ داده که مستلزم این افزایش حق بیمه می باشد. و آیا حتی اگر صرفا به لحاظ کسب و کار بیمه ای به موضوع نگریسته شود حق بیمه، براساس ارزیابی ریسک و ضریب خسارت سالهای قبل صورت گرفته است؟ یا اینکه ملاحظات غیر فنی دیگری مد نظر قرار داشته است!؟

مدیرعامل بیمه دانا: تفاهم کردیم

تفاهمنامه بیمه زائرین اربعین حسینی بین وزارت کشور و بیمه دانا امضا شد. بیژن صادق نایب رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بیمه دانا با اعلام این خبر گفت: وزارت کشور با امضای تفاهمنامه ای بیمه دانا را به عنوان بیمه گر زائرین اربعین حسینی معرفی کرد.

وی افزود: کلیه زائرین اربعین حسینی (بیمه شدگان) در مقابل خطر فوت به هر علت، نقص عضو و از کار افتادگی دائم و قطعی(کلی و جزئی) ناشی از حوادث مشمول بیمه و همچنین درمان در طول مدت پوشش بیمه ای از زمان ورود به کشور عراق تا زمان ترک آن و یا زمان حضور در پایانه های مرزی زمینی حداکثر به مدت ۲۱ روز هر کدام زودتر اتفاق بیفتد، تحت پوشش بیمه عمر، حادثه و درمان بیمه دانا قرار دارند. وی خاطرنشان کرد: حق بیمه ای که هر بیمه شده موظف است طبق شرایط خصوصی بیمه نامه به بیمه گذار بپردازد برای مدت پوشش مبلغ 188.000ریال معادل هجده هزار و هشتصد تومان با احتساب مالیات و عوارض است.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
خودم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۲
اینم از اون حرفاست ! وقتی سفارت داره به شخصی که مراجعه میکنه سفارت ویزا میده چطور دروغ به این بزرگی رو تحویل مردم میدید که اگر سامانه سماح نیستی نمیتونی از مرز رد بشی !!!!!!!!!!!!!!!!!!! بجز انحصاری کردن ویزا بیمه رم اجباری کردن! این یعنی رانت
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار