احمدرضا آسيايي مقدم؛
یکی از کم سن و سال ترین افرادی که در زمینه رباتیک و طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین تبحر دارد نوجوان 16 ساله دشتستانی است که بیش از 100 کار آموز داشته است و در یک زیر زمین با هزینه شخصی خود کار های بزرگی را همچون طراحی و ساخت 12 هواپیمای بدون سرنشین ساخته است و افتخارات زیادی را کسب کرده است.
کد خبر: ۱۹۲۵۶۸
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۹ 05 March 2016

در سطح استان بوشهر به ندرت می توان افرادی را یافت که در زمینه طراحی و ساخت هواپیماهای بدون سر نشین تبحر داشته باشند از همین رو به سراغ یکی از کم سن و سال ترین طراحان و سازندگان این گونه هواپیماها رفتیم که به علت عدم توجه مسئولین با وجود کسب مقام های بسیار و پرورش شاگردان بسیار زیاد در یک زیر زمین مشغول به فعالیت است و با هزینه شخصی خود به علت عشق و علاقه فراوان به پرواز این حرفه را انجام می دهد.

لطفا بيوگرافي خود را بيان كنيد؟

احمدرضاآسيايي مقدم فرزند اكبر متولد 1378 از برازجان مي باشم كه دوران ابتدايي را در مدرسه نمونه سعدي و راهنمايي را در مدرسه نمونه شاهد برازجان سپري كردم و هم اكنون سال سوم دبيرستان هستم ودر غيرانتفاعي شهيد همت در رشته رياضي فيزيك مشغول به تحصيل می باشم.

چطور شد كه به علم رباتيك و ساخت هواپيماي بدون سرنشين علاقه پيدا كرديد ؟

در سال چهارم دبستان علاقه زيادي به پرواز و ساخت هواپيما پيدا كردم و در يك مجله، آدرسي را پيدا كردم كه در مورد روبات و علم روباتيك توضيحاتي داده بود که از آن موقع  يك قطعه ربات خريداري نمودم و بدون اينكه آموزشي را ديده باشم فقط از طريق اينترنت تحقيقات خودرا در زمينه روباتيك شروع كردم.

در اين زمينه تحقيقات زيادي را انجام دادم و درسال 1385 که سال چهارم دبستان بودم در برازجان کسی را پيدا نمي كرديد كه به اين رشته روي آورده باشد و در ان موقع بر روي ربات مسيرياب شروع به تحقيق كردم و در نهایت به علت علاقه فراوان به پرواز، به رشته طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین روي آوردم.

 یکی از بچه های برازجان  و بوشهر در خصوص ساخت هواپیما کار می کنند، با او تماس حاصل نمودم  و زیر نظر استاد یار محمدی  دوره ایی را گذارانیدم و به پیشنهاد آنها هواپیمایی با سایز10 سی سی و با کمک آقای یار محمدی استاد طراحی، هواپیمایی را ساختم.


قبل از ارتباط با استاد یار محمدی لوح فشرده ای در مورد هواپیمای بدون سرنشین و چگونگی پرواز و ساخت  این پهپادها را از تهران سفارش دادم که پس از دیدن این لوح فشرده در مورد موتور هواپیما تحقیق کردم و بدون آشنایی و اطلاعات خاصی، یک بال و یک بدنه آزمایشی راساختم که مورد رضایت استاد یار محمدی قرار گرفت که این کار من وی را متعجب نمود و در این میان  با تماشا و کار با شبیه ساز پرواز، نشست و برخاست هواپیما را یاد گرفتم که کار بسیار مشکلی بود.

 پس از کسب آموزش های لازم نزد استاد یار محمدی  طراح ساخت هواپیما، در سال 1388 کارگاهی را در زیر زمین منزل تشکیل دادم و از آن سال تاکنون حدود 12 هواپیمای بدون سرنشین آموزشی را طراحی و ساخته ام و آن را با موفقیت به پرواز درآورده ام.

پس از آن زیر نظر استاد محمدجعفر آبادی در بخش پرواز هواپیما آموزش دیدم  که محل انجام تمرینات این پروازهای عملی  روستای تل اَشکی بود ومن حدود 4سال آموزش پروازهواپیما ها را طی کردم.

من 16 سال دارم و دوره پاراگرایدر را گذرانده ام و علاقه زیادی به ارتفاع دارم وبا هواپیمای 2 نفره نیز پرواز کرده ام و خلبانی نموده ام و به جرات می گویم در سطح استان در ایده پردازی و طراحی پرنده های بدون سرنشین تنها نفری هستم که این کار را انجام می دهم و شب و روزم  پرواز است و حتماً رشته خلبانی را ادامه خواهم داد.              

تا کنون چه افتخاراتی را کسب کرده اید و درچه مسابقاتی شرکت کرده اید؟

اولین جشنواره ایی که شرکت نمودم، مسابقات سامانه هوافضای دانشگاه صنعتی شریف تهران بود که در بخش دانش آموزی در سال1392 من تنها نماینده استان بوشهربودم که با اختلاف نیم امتیاز در مسابقه ساخت و حرکت هاورکرافت «هواناو»مقام دوم را کسب نمودم.

شرکت در مسابقات جام نور مشهد در سری مسابقات رباط های جنگ جو و همچنین شرکت در دومین دوره مسابقات روباتیک دانشگاه خیام نیشابور در بخش رباط های جنگ جو بود که تنها نماینده استان بوشهر بودم که دربخش آزاد مقام چهارمی را بدست آوردم.

شرکت در مسابقات هوافضا در دانشگاه صنعتی شریف در بخش« گرایدر» در سال 1392وکسب مقام هفتم، شرکت در ششمین دوره مسابقات هوافضا در دانشگاه امیر کبیر تهران  در سال  1393 در بخش« گرایدر »بود که بعنوان مربی تیم پیشتازان بوشهر شرکت نمودم .


شرکت در مسابقات دانشگاه صنعتی شریف در سال1393 در بخش «هاورکرافت»و کسب مقام پنجم، شرکت در دوره آموزشی سازمان هلی کوپتری و دریافت گواهینامه این سازمان در خصوص دوره پرواز بالگرد و عضویت در سازمان هلی کوپتری نیز از دیگر افتخاراتم می باشد .

دو دوره نیزبعنوان داور مسابقات روباتیک زیر نظر پژوهش سرای متقین شرکت داشته ام و در نمایشگاههای متعدد الکامپ بوشهر، تهران و نمایشگاههای هوافضا بوشهر نیزحضور فعالی داشته ام و اخذ گواهینامه صلاحیت دانشی زیر نظرسپاه امام صادق استان بوشهر(علیه السلام) نیز افتخاری دیگر برای من بود.

 در 12 شهرویرماه نیز درسومین دوره مسابقات لیگ پرنده های عمود پرواز دانشگاه خیام نیشابور شرکت خواهم کرد و کات کوپتری را طراحی و جهت این مسابقات ساخته ام که هزینه ایی بالغ بر4میلیون تومان برایم هزینه در برداشته است .

مسئولان استان تاکنون چه کمکی به شما کرده اند؟

تاکنون هیچکس پشتیبان من نبوده و مسئولینی از جمله استاندار، نماینده مردم دشتستان در مجلس و مسئولین برازجان قول داده اند که از من حمایت کنند ولی عمل نکرده اند و فقط پدر و مادرم مرا یاری نموده اند.

همه جا به من می گویند که به مرکز رشد و فن آوری استان مراجعه کن و هر وقت رفتم کمک یار نبوده اند ولی در شهرها و استان های دیگر به این موضوع اهمیت ویژه ایی می دهند و زمانی که با استانهای دیگر تماس می گیرم از کارهای من استقبال می کنند و مرا یاری نموده اند ولی عملکرد مسئولان استانی تا کنون برایم نا امید کننده بوده است.

شرکت کنندگان دیگر استانها وابسته به حمایت شرکت های بزرگ و ادارات مربوطه استانشان هستند وموقعی که ما به مسابقات می رویم، شرکت کننده های استانهای دیگر از عدم اسپانسر و حمایت مسئولین  ما را مورد تمسخر قرار می دهند و می گویند که شما با چه پشتوانه ایی وارد مسابقات شده اید و بخاطر اینکه من دانش آموز هستم، هیچ شرکتی از من حمایت نمی کند، و به علت هزینه بردار بودن این کار، باعت تعجب همگان شده است.

شما گفتید که در زیر زمین منزل خودتان کار می کنید، تا کنون چه کارهای مهمی را در آنجا انجام داده اید؟

 این کارگاه زیرزمینی حدود 6 سال است که راه اندازی شده است و من در زیر زمین منزل یکی از کارهایی که با دیگر دوستانم انجام داده ام ساخت هاور کرافت«هواناو» بدون سرنشین بوده است که با شرکت درمسابقات مقام دوم راکسب نمودیم

ساخت هواپیمای عمود پرواز را انجام داده ایم که قابلیت فیلمبرداری و عکسبرداری تا ارتفاع1100 متر و سرعت  100 کیلومتر را دارد و همچنین تعمیرات موتور، بدنه، سیستم هیدرولیک و فرمان هواپیما را در زیر زمین خانمان انجام می دهیم .


در این زیر زمین من 70 نفر را آموزش داده ام که از جاهای مختلف استان به این زیر زمین آمده اند، و کارآموزانی از شهرستان  و استانهای گناوه، عسلویه، تهران، شیراز، یاسوج و اهواز داشته ام که آموزش طراحی و پرواز را دیده اند.

و به تازگی 30 نفر به من مراجعه نموده اند که آنها را آموزش پرواز می دهم و هم اکنون آنها پرواز را با موفقیت به پایان رسانده اند و در حال آموزش طراحی می باشند که کلیه این آموزش ها بصورت رایگان انجام می شود.

 از سال 1386 که این زیر زمین را راه اندازی نموده ام هر رفت و آمدی جهت آموزش و شرکت در مسابقات که به تهران و بعضی استانهای کشور داشته ام 4 میلیون هزینه در برداشته است  و تاکنون 60 میلیون تومان  از جیب خود هزینه کرده ام و تیم های زیادی را جهت مسابقات تشکیل داده ام .

در حال حاظر هر هواپیمای آموزشی را حدود 25میلیون ریال طراحی میکنم

چه طرح هایی را در دستور کار دارید؟

در حال حاظر طرح شناسایی هواپیما جهت استفاده در مراکز خصوصی و دولتی جهت فیلمبرداری وتبلیغات هوایی را در دستور کار داریم و بر روی آن  مشغول کار هستم.

ما طرح های زیادی داریم از جمله ساخت هواپیمای پر سرعت و ضد رادار جهت فیلمبرداری، ساخت هواپیما بمنظور شناسایی و انهدام اهداف در ارتفاع  بالا و سرعت زیاد که مجهز به حمل موشک باشد، ساخت هواپیمای سوخت رسان جهت هواپیماهای بدون سرنشین، ساخت هواپیمای سم پاش بمنظور مبارزه با آفات مزارع که این نوع هواپیما ساخته و آزمایش هم شده است ولی بخاطر عدم حمایت مالی و معنوی مسئولین و هزینه بالای آن از این کار صرف نظر کرده ام.


چه درخواستی از مسئولین دارید؟

از مسئولین درخواست دارم، اگر قولی می دهند به قول خود عمل کنند و از نخبگانی که طرح ها و ایده های سازنده ایی دارند حمایت کنند و حدالامکان وسایل و امکانات تحت اختیار آنها قرار دهند.

از مسئولین می خواهم موسسه ایی تشکیل دهند و در اختیار آنها وسایل قرار دهند تا جوانان بتوانند کار را ادامه دهند و ابتکارات و خلاقیت های خود را شکوفا نمایند .

شما درکنار این حرفه آیا فعالیت دیگری هم دارید؟

 من در کنار این کارها در رشته های ورزشی هم تجربه دارم و حدود5 سال و نیم در رشته شنا شهرستان دشتستان  فعالیت داشته ام که مقام هایی چون مقام سومی استان در شنای 50 متر، مقام دوم شهرستان دشتستان در شنای 50 متر ازافتخاراتم در این رشته ورزشی می باشد .

بعد از آن 3 سال ورزش رزمی «جوجیتسو»  الهام گرفته از جودو را کار کرده ام که مقامهای  دوم و سومی در سالهای 91 و 92 شهرستان دشتستان حاصل زحماتم در این رشته بود .

رمز موفقیت شما چه بوده است؟

رمز موفقیت من تنها امید به خدا و امیدواری در نتیجه انجام کارهای خوب بوده است .

چه پیشنهادی به افراد علاقمند به این کار دارید؟

صحبت من برای آنهایی که می خواهند به این کار بیایند این است که: در این کار دانش خاصی نیاز نیست و نا امید نباشند که کار بسیار سختی است و فقط داشتن علاقه کافیست  و همچنین داشتن امید به کار بسیار امر مهمی است.


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار