مردم مازندران در شرایطی پای صندوق‎های رأی می‎روند که با مشکلات بیکاری، نرخ پایین زاد و ولد، بالا رفتن سن ازدواج و...درگیر هستند و به تبع نامزدهای تصاحب کرسی‎های بهارستان باید راهکاری برای حل آن در برنامه خود داشته باشند.
کد خبر: ۱۸۱۴۰۳
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۳ 15 February 2016

به گزارش تابناک مازندران، انتخابات مجلس شورای اسلامی و سایر انتخابات دارای تفاوتی عمده از نظر اهمیت هستند؛ انتخابات ریاست جمهوری عرصه انتخابی ملی و انتخابات شورای شهر نیز عرصه انتخابی بومی و محلی را تشکیل می‎دهد، بنابراین انتخابات مجلس شورای اسلامی تنها انتخابی است که بر هر دوی این موارد و به نوعی نگاهی ملی به مسائل بومی و محلی و نگاهی به بومی به مسائل ملی دارد.

از این روی و با مفروض دانستن ترجمه فارسی واژه سیاست که هم به مثابه دیپلماسی به‌کار می‎رود و هم به مثابه پولتیک، مجلس شورای اسلامی قبل از اینکه مبتنی بر دیپلماسی، باشد بر پولتیک و به بیانی بهتر مسئله‎ای اجتماعی مانند تمام مسائل اجتماعی دیگر است.

قبل از بررسی از دیدگاه معطوف به احزاب سیاسی و سیاست‌مداران که سیاست را به مثابه دیپلماسی می‎پندارند، نیازمند بررسی از زاویه جامعه، مردم، نیازها و معضلات اجتماعی آنها هستیم.

مسائل و معضلات اجتماعی که مردم مازندران با آن مواجه‌اند، در بیشتر موارد از نظر ماهیت تفاوتی با مسائل اجتماعی سایر نقاط کشور ندارد لیکن از لحاظ کیفیت دارای تفاوت چشم‌گیر است.

به عنوان نمونه می‎توان به مسئله طلاق اشاره کرد که در سال 1393 در استان مازندران میزان طلاق، یک طلاق به ازای چهار ازدواج بوده که نیازمند توجه فوق‌العاده مسئولان، به ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بحث قانون‌گذاری است.

نرخ پایین زاد و ولد، بیکاری، بالا رفتن سن ازدواج و ... نمونه‎‌هایی از مسائل مهم که استان را در وضعیت خطر قرار داده‌است.

اشاره موردی به تمام مسائل فوق از حوصله این مقال خارج است و با این وصف، مردم مازندران در شرایطی پای صندوق‎های رأی می‎روند که با این معضلات درگیر هستند و به تبع نامزدهای تصاحب کرسی‎های بهارستان نیز به طور حتم باید راهکاری برای مرتفع ساختن این مشکلات در برنامه خود داشته باشند و مردم نیز در انتخابات پیش رو قبل از اینکه در بعد سیاسی به انتخاب نامزدها بپردازند، باید در بعد اجتماعی نامزدها، عملکرد و وعده‎های‎شان را بررسی کنند.

آمار رسمی و دقیقی از سوی مسئولان امر درباره میزان واجدان شرایط رأی‌دهی هنوز در استان ارائه نشده لیکن با تکنیک‎های جامعه شناختی می‎توان میزان آن را حدس زد؛ با بررسی و ملحوظ کردن شاخصه‎هایی چون جمعیت استان در سال 1375، تعداد وفات‎ها در سال‎های بین 1375 تا 1394 و مهاجرت‎های به یا از استان به رقم تقریبی 2 تا 2 میلیون و 300 هزار نفر می‎رسیم که این عدد حاکی از تعداد واجدان شرایط رأی‌دهی در استان مازندران است، یعنی حدود دو سوم جمعیت استان.

وظیفه‌ای که در بعد انتخابات به این جمعیت عظیم محول شده، قبل از رای‌اندازی، تحقیق و تلاش برای شناخت فرد شایسته، صالح و به عبارتی بهترین نامزد برای تصاحب کرسی نمایندگی است و باید این موضوع مهم را درک کرد که قبل از هر معیاری، باید معیارهای اجتماعی را مدنظر قرار داد.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار