اخبار کوتاه پزشکی
دانشگاه هاروارد، بر اساس یافته‌های جدیدترین تحقیق خود به مصرف‌کنندگان درباره اثرات منفی نوشابه‌های گازدار در بلندمدت هشدار داد.
کد خبر: ۱۴۷۲۳۵
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۳ 19 December 2015
دانشگاه هاروارد، بر اساس یافته‌های جدیدترین تحقیق خود به مصرف‌کنندگان درباره اثرات منفی نوشابه‌های گازدار در بلندمدت هشدار داد.

به گزارش تابناک تبریز از  باشگاه خبرنگاران جوان ، در این تحقیق گفته‌شده که مصرف تنها دو بطری کوچک نوشابه گازدار کافی ست تا خطر ابتلا به دیابت نوع 2 تا یک‌چهارم (26 درصد)، بیماری‌های خطرناک قلبی و حمله قلبی تا یک‌سوم (35 درصد) و خطر سکته تا یک‌ششم (16 درصد) افزایش یابد.

در ادامه دکتر فرانک هو، پروفسور تغذیه و بیماری‌های واگیردار می‌گوید: از دیگر عوارض مصرف مرتب نوشیدنی‌های شیرین (یک تا دو بار در روز) افزایش وزن و چاقی است. درواقع افراد به این دلیل چاق می‌شوند که کالری‌های مایع انسان را سیر نمی‌کنند بنابراین فرد باوجود مصرف مقدار زیادی کالری از حجم وعده‌های غذایی خود نمی‌کاهد.

از دیگر موضوعات موردمطالعه در این تحقیق، بررسی نقش خاص فروکتوز بود؛ زیرا در ایالات‌متحده برای تولید نوشیدنی‌های مختلف از شربت فروکتز ذرت به‌عنوان جایگزینی ارزان برای شکر استفاده می‌شود؛ اما فروکتوز برای بدن مضر است. این ماده در کبد به ترکیبات چربی بانام تری گلیسیرید تبدیل‌شده و مسبب بیماری کبد چرب و مقاومت بدن در برابر انسولین است که در ادامه زمینه اصلی را برای وخیم شدن انواع دیابت‌ها و بیماری‌های قلبی عروقی باوجود می‌آورد.

تفاوت ژلوفن و ایبوپروفن در چیست؟

ایبوپروفن به علت باز شدن در معده سودمندتر بوده و عوارض آن هم کمتر از دیگر مسکن‌های درد است.

واکف داروساز  با اشاره به تفاوت داروهای ژلوفن و ایبوپروفن اظهار داشت: هردو از خانواده‌های آرام‌بخش و مسکن بوده که برای تسکین سردرد، دردهای عضلانی و دندان بکار برده می‌شود و استفاده بیش از حد و بدون تجویزپزشک عوارض بدی به همراه دارد و سبب آسیب رسیدن به کبد و دستگاه گوارش است.
 
وی بیان کرد: ژلوفن به صورت کپسولی بوده و در روده باز می‌شود و افرادی که دچار بیماری گوارشی و معده‌ای هستند، معمولا از این نوع قرص استفاده می‌کنند.
 
این دراوساز با بیان اینکه ایبوپروفن از خانواده مسکن‌ها است، افزود: قرص ایبوپروفن در معده باز می‌شود و افرادی که از بیماری‌های روده‌ای و زخم اثنی‌عشری رنج می‌برند، بهتر است از این نوع مسکن برای التیام دردهایشان استفاده کنند.
 
وی ابراز داشت: ایبوپروفن به علت اینکه در معده باز می‌شود، اثر بخشی آن خیلی بیشتر از ژلوفن کپسولی بوده، ولی به طور کلی هیچ تفاوتی از نظر ساختاری باهم ندارند.
 
این داروساز ادامه داد: ژلوفن و ایبوپروفن هردو از یک خانواده دارویی بوده و مصرف آن با هم هیچ اثر مفید و سودمندی جز آسیب به کبد و کلیه‌ها ندارد.
 
واکف در پایان گفت: استفاده از کافئین به جای مسکن‌ها برای کم کردن عوارض داروها برای التیام دردهای عضلانی و فروکش کردن التهاب‌ها بکار برده می‌شود.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :