مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: یکی از دغدغه‌های زیست محیطی در استان، جلب توجه مسئولان و مردم به حافظت و احیای تالاب میقان است.
کد خبر: ۱۰۰۷۲۱۰
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۰ 06 November 2021

 

به گزارش تابناک مرکزی،"رضا میرزائی افزود:این تالاب علاوه بر دارا بودن جاذبه‌های طبیعی و جانوری فراوان، دارای گونه‌های متعدد گیاهی همچون قره داغ است که از شاخص‌ترین گونه‌ها در بیابان زدایی به شمار می‌رود و می‌تواند جلوی ورود ریزگردها را به اراک بگیرد.
وی یادآورشد:از دیگر جاذبه‌های تالاب میقان حضور سالانه بیش از ۹۰ گونه پرنده مهاجر در این تالاب در فصول سردسال است که اکثریت آنها درنای خاکستری است .
وی افزود:نامگذاری روز استانی درنا فرصتی برای توجه بیشتر به محیط زیست و تنوع زیستی و نگاهی خاص بر ارزش پرندگان و اهمیت آنها در چرخه زیستی است.
میرزایی ادامه داد: چند سالی است که مناسبت استانی روز درنا در ۱۵ آبان‌ماه به دلیل وجود ظرفیت بالای تالاب میقان و همچنین حضور هزاران پرنده درنا در فصول سرد سال، مورد توجه فعالان محیط زیست و مردم قرار گرفته است.
وی اظهارداشت:مراسم گرامیداشت روز درنا از سال ۸۸ با پیشنهاد تشکل زیست محیطی سبز اندیشا ن اراک و با هدف آشنایی و آموزش ، بهره‌برداری پایدار از تالاب میقان، تأکید بر ارزش زیستگاهی و اکولوژیکی میقان و اهمیت حفظ این منطقه و مهاجرین آن با حضور دوستداران و سازمان‌های مردم نهاد برگزار می‌شود.
وی یادآورشد : در دنیا ۱۵ گونه درنا وجود دارد و هر ساله کشور ما میزبان ۳ گونه از این پرنده‌هاست که شامل درنا سیبری، درنا طناز و درنای معمولی یا خاکستری می‌شود، جمعیت درنای طناز در کشور بسیار کم اما جمعیت درنای معمولی قابل توجه است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: تک همسر بودن مهمترین ویژگی این پرنده است که حدود ۵۰ سال با یک جفت زندگی می‌کند و در فصل زادآوری، نر و ماده بصورت موقت از جمعیت اجتماعی خود دور شده و بصورت جفتی با یکدیگر زندگی می‌کنند و علاوه بر آن در لانه سازی و بزرگ کردن جوجه‌ها، هر دو همکاری دارند.
وی افزود: مکان زادآوری این پرنده در آب‌های شیرین، دشت‌های تالابی کم ارتفاع و حاشیه رودخانه‌هاست. این پرنده در اردیبهشت ماه تخمگذاری می‌کند، هر ماده دو تخم می‌گذارد و جوجه‌ها بعد از ۲۸ تا ۳۱ روز از تخم بیرون می‌آیند نکته جالب در درنا این است که هر جوجه توسط یکی از والدین مراقبت می‌شود و جوجه بعد از ۸۰ الی ۹۰ روز قادر به پرواز خواهد بود.
میرزائی ادامه داد: این پرندگان مهاجر مکانی را برای زندگی ترجیح می‌دهند که دخالت انسانی در پایین‌ترین سطح باشد و بسته به شرایط آب و هوایی، از اواخر شهریورماه شروع به مهاجرت می‌کند و آب و هوا به میزان قابل توجهی در مهاجرت این پرنده تاثیر دارد و بازگشت این پرندگان به کشور اصلی نیز فروردین ماه اتفاق می‌افتد.
میرزائی با اشاره به اینکه حفظ تالاب کویری میقان اراک به عنوان استراحتگاه میان راهی پرندگان از اهمیت ویژه ای برخوردار است گفت: دخالت های انسانی در این تالاب می تواند حیات پرندگان را به خطر اندازد.
وی افزود: سال گذشته ۲۰ هزار و ۷۱۳ قطعه پرنده مهاجر در تالاب میقان سرشماری شد که از این تعداد حدود ۵ هزارو ۴۰۰ قطعه آن درنا بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تاکید کرد: پرندگان نقش کنترلی در اکو سیستم دارند و چنانچه هر کدام از جانداران در چرخه اکوسیستم حذف شوند به سایر جانداران چرخه، آسیب جدی وارد می‌شود و نیاز است با کمک سمن ها و مردم و همچنین با مدیریت صحیح، اصولی از طریق آموزش و به کارگیری قوانین و مقررات بازدارنده، از آسیب به حیات وحش و تنوع زیستی هر منطقه جلوگیری شود تا امنیت لازم برای زیستگاه مهیا شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار