به گزارش خبرنگار تابناک از استان سمنان، محمدرضا قاسمی در این خصوص اظهار داشت: در کشت پاییزه امسال نیز برای سومین سال پیاپی طرح جهش تولید در دیمزارها با مشارکت اجرای فرمان حضرت امام (ره) در دیمزارهای شرق استان سمنان اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه سطح زیرکشت در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان سمنان امسال افزایش پیدا کرده است افزود: اجرای این طرح مهم، از ۲۱ هزار هکتار در سال قبل به ۲۵ هزار هکتار در سال زراعی جاری رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاوری استان سمنان با بیان اینکه امسال در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان سمنان تقریباً ۲۰ درصد افزایش سطح اتفاق افتاده است خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح، اولویت نخست ما کشت گندم است و در اولویتهای بعدی موضوع تولید جو، دانههای روغنی و نباتات علوفهای و همینطور حبوبات نیز مورد توجه ویژه قرار خواهد گرفت.
قاسمی با بیان اینکه میامی که تنها منطقه استان سمنان است که کارشناسان طرح جهش تولید در دیمزارها تعیین تکلیف شده و اراضی مستعد آن شناسایی شده است ابراز امیدواری کرد تا با انجام کشت پاییزه در بخش کالپوش شهرستان میامی، بر اساس اولویتهای مدنظر در طرح جهش تولید در دیمزارهای استان سمنان، این منطقه مانند همیشه در این زمینه موفق عمل کند.
وی با بیان اینکه برنامه آموزشی بهرهبرداران مشمول اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان سمنان به زودی برگزار خواهد شد عنوان کرد: با برگزاری دورههای آموزشی و بهکارگیری ناظرین غالباً غیردولتی و کارشناسان عمدتاً با اولویت بومی در شهرستان میامی و به ویژه منطقه کالپوش، میتوان از ظرفیت اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها برای افزایش عملکرد در مناطق دیم این منطقه بهرهبرد.
رئیس سازمان جهاد کشاوری استان سمنان با اشاره به مهمترین مزایای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای این استان تصریح کرد: بسیاری از مزایای اجرای این طرح در کنار افزایش عملکرد تولید برای هر سال اجرای آن، به صورت بلندمدت خواهد بود و بهرهبرداران برای مدتهای طولانی از این مزایا بهره میبرند.
قاسمی آموزش روشهای نوین کشاورزی را از جمله این اقدامات عنوان و با بیان اینکه این آموزشها سبب تغییر نگرش بهرهبرداران نیبت به کشاورزی از روش سنتی به روشهای مدرن و به روز دنیا میشود عنوان کرد: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان سمنان حتی در موضوع توسعه مکانیزاسیون و استفاده از ادوات نوین کشاورزی نیز بسیار مؤثر بوده و در مناطق مجری این طرح اقدامات فوق العادهای از سالهای اخیر در زمینه استفاده از تجهیزات و ادوات نوین کشاورزی صورت گرفته است.
به گفته وی، با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان سمنان، حتی از تکنولوژیهای پهپادی نیز برای مراحل مختلف کشاورزی به ویژه بحث سمپاشی استفاده شده و برای بهرهبرداران این منطقه پهپادهای مورد استفاده در بخش کشاورزی تامین و تدارک شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاوری استان سمنان خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که این تجهیزاتی که خریداری شده و مکانیزاسیونی که با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها انجام میشود؛ ماندگار بوده و بهرهبرداران تا سالیان سال میتوانند از این امکانات فراهم شده استفاده کنند و این مهم میتواند به کشاورزی استان سمنان کمک کند.
وی با اشاره به تجهیز بخشی از اراضی کشاورزی منطقه کالپوش به عنوان محل اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها به ناوگان نوین برداشت محصولات زراعی، ابراز امیدواری کرد که در ادامه اجرای این طرح و با استفاده از خط اعتباری مکانیزاسیون، روند تجهیز و نوسازی ناوگان برداشت در اراضی زراعی به ویژه خرید کمباین سرعت یافته و این امر منجر به کاهش محسوس میزان ریزش و ضایعات در فصل برداشت محصولات شود.
رئیس سازمان جهاد کشاوری استان سمنان با اشاره به تأثیر اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای این استان در سال قبل تصریح کرد: علاوه بر اینکه با اجرای این طرح، شاهد افزایش چشمگیر میزان تولید گندم در شرق استان سمنان بوده ایم، در سال زراعی گذشته با توسعه کشت دانه روغنی کاملینا و عملکرد تولید خوب از سوی بهرهبرداران، شاهد تولید ۸۰۰ تا ۸۵۰ کیلوگرم دانه روغنی کاملینا در هکتار اراضی مناطق دیم کم بازده بودهایم که این مهم برای کشاورزانی که در مناطق کم بارش استان سمنان فعالیت میکنند نویدبخش است.
انتهای پیام/ع