حفاظت از آبخوان‌ها یک ضرورت اجتناب ناپذیر است؛

۵ محدوده مطالعاتی استان سمنان جزء محدوده‌های بحرانی فرونشست در کشور هستند

گروه استان‌ها- رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان با بیان اینکه حفاظت از آبخوان‌ها یک ضرورت اجتناب ناپذیر است؛ گفت: پنج محدوده مطالعاتی استان سمنان جزء محدوده‌های بحرانی از نظر میزان فرونشست در کشور هستند.
کد خبر: ۱۱۸۸۰۵۰
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۷ 30 October 2024
حفاظت از آبخوان‌ها یک ضرورت اجتناب ناپذیر است؛ ۵ محدوده مطالعاتی استان سمنان جزو محدوده‌های بحرانی فرونشست در کشور هستند
 
به گزارش خبرنگار تابناک از استان سمنان، حمید احسانی شامگاه سه شنبه در نشستی با استاندار سمنان و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی اظهار داشت: سمنان استانی خشک و کویری است و بحران آب زیرزمینی در این استان جدی است. 
وی با اشاره به سیاست‌های وزارت نیرو برای حفظ آبخوان‌ها گفت: این مهم با هدف تأمین آب شرب پایدار برای مردم و جلوگیری از توسعه فرونشست‌ها ضروری است. 
وی با بیان اینکه بحران آب زیرزمینی در استان سمنان جدی است گفت: در این راستا نیازمند همکاری همه آحاد جامعه و دستگاه‌ها به ویژه کشاورزان و سازمان جهاد کشاورزی هستیم.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان خاطرنشان کرد: بر اساس دستورالعمل جدید کف‌شکنی چاه‌هایی که دچار کاهش آبدهی شدند تنها در یک مرحله و به عمق ۱۵ متر قابل انجام است؛ گفت: این مهم با هدف حفاظت از آبخوان‌ها اجرایی می‌شود و در دشت‌ها و مناطق بحرانی از نظر میزان فرونشست حتی اگر چاه دچار کاهش آبدهی شده باشد اجازه صدور مجوز کف شکنی داده نمی‌شود.
وی با بیان اینکه در کشور ۱۳۳ منطقه بحرانی وجود دارد افزود: بر اساس اعلام سازمان زمین‌شناسی کشور در استان سمنان نیز پنج منطقه بحرانی از منظر میزان فرونشست اعلام شده است که کشاورزان مجوز کف شکنی چاه نداشته و حتی در صورت کاهش آبدهی چاه باید خود را باید شرایط موجود سازگار کنند.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان با تأکید بر اینکه خشکسالی‌های متناوب و تغییر اقلیم سبب شده تا بحران آب به صورت فزاینده‌ای گسترش یابد افزود: پیش‌بینی بارش‌ها نشان می‌دهد که امسال بارش‌هایی که بتواند به کمک سفره‌های آب زیرزمینی بیاید وجود نداشته و بارش‌ها از نوع برف نیست.
احسانی با بیان اینکه سازمان زمین شناسی پنج نقطه در استان سمنان را بحرانی اعلام کرده است به موضوع فرونشست در استان سمنان در اثر اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی اشاره کرد و گفت: در ۳۰ سال گذشته به صورت تجمعی شاهد بیش از ۲۰ متر افت آب زیرزمینی در سطح استان سمنان هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت شناسایی سازه‌های تقاطعی فاقد آبگذری و اصلاح آنها تأکید کرد و گفت: وزارت نیرو مکلف است بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه ظرف یک ماه از لازم الاجرا شدن این قانون موقعیت نقاط سازه‌های تقاطعی فاقد آبگذری را شناسایی کرده و به دستگاه‌های مسئول اعلام کند و بر این اساس دستگاه‌های مسئول نیز مکلف هستند برای اصلاح این سازه‌ها اقدام کنند.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان از شناسایی ۱۸۷ سازه تقاطعی فاقد آبگذری خبر داد و گفت: از این میزان تا کنون ۳۶مورد آن از سوی دستگاه‌های مرتبط اصلاح شده است.
احسانی همچنین بر ضرورت جداسازی آبیاری فضای سبز از شبکه آب شرب تأکید کرد و گفت: این مهم نیز به جد باید در دستور کار دستگاه‌های ذیربط قرار گیرد.
انتهای پیام/س
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار