تابناک گیلان/ تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
کد خبر: ۸۲۵۶۶۵
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۳ 24 February 2020
تابناک گیلان/ تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.


رصد‌خانه «تابناک»؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.
 
نماینده‌ای که بعدِ ۲۰ سال از حضور در مجلس بازماند
 
علاءالدین بروجردی نماینده‌ای بود که از حضور در مجلس یازدهم باز ماند.علاءالدین بروجردی که زمانی معاون علی اکبر ولایتی در وزارت خارجه بود سال ۷۸ از حوزه انتخابیه بروجرد وارد خانه ملت شد و این نمایندگی برای ۲۰ سال تمدید شد، اما مجلس دهم برای این نماینده چندان خوش یمن نبود. او که در طول ۲۰ سال نمایندگی ۱۴ سال رئیس کمیسیون امنیت ملی بود سال ۹۶ مجبور شد کرسی ریاست را به دیگری بدهد.بروجردی که در نهایت توانست از سد شورای نگهبان عبور کند به جای آنکه از حوزه بروجرد که دو دهه نمایندگی‌اش را به عهده داشت شهرستان لارستان از توابع فارس را انتخاب کرد، اما آنجا هم نتوانست رای اکثریت را به دست آورد و خرداد ۹۹ باید حداقل برای ۴ سال با این کرسی خداحافظی کند.
 
واکنش یک اصلاح‌طلب به پیروزی لیست وحدت

مهدی آیتی فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو سابق حزب اعتماد ملی در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، به نتایج اولیه انتخابات حوزه انتخابیه تهران و برد قاطع لیست اصولگرایان واکنش نشان داد.وی گفت: این تازه اول راه است و احتمالا اصولگرایان انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را نیز از آن خود می‌کنند.این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: من همواره، این مطلب را گفته‌ام که برد و باخت در جناح‌های سیاسی ایران حرکت زیگزاکی و سینوسی دارد، یعنی به طور طبیعی یک دوره اصولگرایان و یک دوره نیز اصلاح‌طلبان برنده انتخابات می‌شوند.وی گفت که علت اقبال مرم به جناح‌های چپ و راست دقیقا به دلیل مسؤولان جناحی است که مدیریت کشور را برعهده دارند و به خاطر کار‌های مثبت و منفی که صورت می‌دهند، مردم را طرفدار و یا برعلیه خود و یا جناح سیاسی خود می‌کنند.

کنایه توئیتری ضرغامی به عدم اعلام میزان مشارکت در انتخابات
 
رئیس اسبق سازمان صدا و سیما در توئیتی از عدم اعلام میزان مشارکت در انتخابات مجلس گلایه کرد.به گزارش خبرآنلاین، سید عزت الله ضرغامی، در توئیتی با هشتگ مشارکت و ویروس نوشت: الکترونیکی کردن کل انتخابات پیش کش! لااقل رقم نهایی مشارکت که بلافاصله بعد از پایان رای گیری، از طریق تعداد تعرفه‌های مصرف شده قابل تشخیص است را اعلام کنید. ظاهرا ویروس اطلاع رسانی، از سقوط هواپیما به نتیجه انتخابات هم سرایت کرده است. تغذیه افکار عمومی را به دیگران واگذار نکنیم.
 
۵۶ نماینده بهارستان نشین ماندند

از ۲۹۰ نمایندگان مجلس دهم، ۲۴۸ نفر از آن‌ها در انتخابات دوره یازدهم ثبت‌نام کردند که از این تعداد صرفا ۵۶ نفر موفق به حضور در پارلمان یازدهم شدند.

اعتراض متفاوت پیرهادی به نتیجه انتخابات

محسن پیرهادی گفت: در نتایج اعلام شده، نفر چهل و پنجم تهران فرد ناشناخته‌ای به نام حسین پیرهادی است که ۴۶ هزار رای به نام او ثبت شده و جالب است که از برخی کاندیدا‌های مشهور بیشتر رای آورده است.محسن پیرهادی منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم در گفت: وگو با فارس، در پاسخ به این سوال که شنیده شده است شما نسبت به نتیجه نهایی انتخابات در تهران اعتراضی داشته‌اید، گفت: البته شکایت نکرده‌ام، اما دوستان گفتند بخشی از آرای بنده به نام فرد دیگری ثبت شده که از فرمانداری و شورای نگهبان خواستم پیگیری کنند.وی افزود: در نتایج اعلام شده، نفر چهل و پنجم تهران فرد ناشناخته‌ای به نام حسین پیرهادی است که ۴۶ هزار رای به نام او ثبت شده و جالب است که از برخی کاندیدا‌های مشهور بیشتر رای آورده است. طبیعی‌است که افراد ناشناخته نمی‌توانند چنین شهرت و رای بالایی داشته باشند و طبق قانون، این رای باید به فردی تعلق گیرد که مشهورتر است.پیرهادی افزود: به نظر می‌رسد قانون انتخابات در بسیاری از حوزه‌ها نیازمند اصلاح باشد تا شاهد موارد این‌چنینی و احیانا سوءاستفاده اسمی نباشیم.
 
رکورددار بالاترین رأی در انتخابات مجلس تهران کیست؟

آیت‌الله هاشمی با کسب ۱۸۹۱۲۶۴ رأی از مردم تهران در دومین انتخابات مجلس شورای اسلامی، رکورددار بیشترین رأی در بین منتخبان اول تهران در انتخابات یازده گانه مجلس شورای اسلامی است.تهران به دلیل تراکم جمعیت، بیشترین واجدین شرایط را در میان حوزه‌های انتخابیه در سراسر کشور دارد و به سبب پایتخت بودن مهم‌ترین حوزه انتخابیه مجلس نیز محسوب می‌شود.در یازدهمین دوره انتخابات مجلس و بر اساس آمار وزارت کشور، محمدباقر قالیباف با ۱۲۶۵۲۸۷ رای در جایگاه نخست آرای تهران قرار گرفت. این در حالی است که محمدرضا عارف در انتخابات مجلس گذشته توانسته بود ۱۶۰۸۹۲۶ رای کسب کند.در میان یازده دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، اما آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رکورددار است، او توانسته بود در انتخابات مجلس دوم ۱۸۹۱۲۶۴ رای کسب کند.آیت‌الله هاشمی البته رکورددار درصد کسب آرا نیز هست، او در دو دوره دوم و سوم انتخابات مجلس توانسته بود، به ترتیب ۸۱.۹ و ۸۲.۳ درصد از آراء ماخوذه را به خود اختصاص دهد، آماری که هیچ‌گاه تکرار نشد. حدادعادل هم از جهت دفعات تکرار رأی اول بودنش رکورددار است.
 
توصیه روحانی به نمایندگان جدید مجلس
 
رئیس جمهور با بیان اینکه "ما باید نهاد انتخابات در ایران را زنده نگه‌داریم و صرف نظر از نتیجه و گرایش سیاسی منتخبان، از نفسِ حضور مردم تشکر می‌کنیم"، ضمن تبریک به نمایندگان منتخب ملت گفت: همان‌طور که رئیس جمهور نه تنها نماینده ۲۴ میلیون رای دهنده به خویش بلکه نماینده ۴۱ میلیون رای دهنده و همه ملت ایران است. از روز افتتاحیه مجلس یازدهم، مجلس هم نماینده نه فقط ۴۲ درصد رای دهنده، بلکه وکیل همه‌ی ملت ایران است.
 
رکورد حضور زنان در مجلس یازدهم می‌شکند؟

براساس اعلام ستاد انتخابات کشور تاکنون ١٧ زن به مجلس یازدهم راه پیدا کرده‌اند و یک زن نیز برای حضور در مجلس به مرحله دوم انتخابات مجلس یازدهم راه پیدا کرده است. بر این اساس در مرحله اول انتخابات مجلس زنان رکورد ١٧ کرسی مجلس دهم را در مجلس یازدهم نیز حفظ کرده‌اند و در صورت پیروزی یک زن دیگر در مرحله دوم رکورد حضور زنان در مجلس شکسته می‌شود. البته در انتخابات مجلس دهم ۱۸ نماینده زن از سوی مردم انتخاب شده بودند که پس از آن با رد صلاحیت مینو خالقی توسط شورای نگهبان وی از راهیابی به مجلس بازماند و تعداد نمایندگان زن مجلس یازدهم، ۱۷ نفر شد. در دوره اول تا سوم مجلس ۴ زن، در دوره چهارم ۹ زن، در دوره پنجم ۱۴ زن، در دوره ششم ۱۳ زن، در دوره هفتم ۱۳ زن، در دوره هشتم ۸ زن و در دوره نهم نیز ۹ زن به عنوان نمایندگان مردم در مجلس حضور داشتند.
 
پیام مجید انصاری پس از اعلام نتیجه انتخابات

مجید انصاری گفت: به همه منتخبان محترم مجلس یازدهم تبریک می‌گویم و توفیق آنان را برای خدمت شایسته و حداکثری به مردم شریف و کشور عزیزمان ایران و تحکیم انقلاب اسلامی از خداوند قادر متعال خواستارم. حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری در پیامی ضمن تقدیر از مردمی که پای صندوق رأی آمدند، به منتخبان مجلس یازدهم تبریک گفت و برای آن‌ها آرزوی توفیق کرد.متن این پیام به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

ان الله لایضیع اجر المحسنین
اکنون که نتایج انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اعلام گردیده است ضمن احترام به نظر آن دسته از هموطنانی که به هر دلیل در انتخابات شرکت نکردند، بر خود فرض می‌دانم، با تقدیر و تشکر از تمامی کسانی که به حکم وظیفه انقلابی و ملی کنار صندوق‌های رأی حاضر و به برگزیدگان خود رأی دادند، به طور ویژه از برادران و خواهران عزیزی که علی رغم وجود مشکلات و نبود امکانات و بدون هرگونه چشم داشت و با فداکاری در ستاد انتخاباتی اینجانب تلاش و کوشش نمودند و نیز احزاب و گروه‌هایی که اعلام حمایت کردند صمیمانه سپاسگزاری نمایم.به همه منتخبان محترم مجلس یازدهم تبریک می‌گویم و توفیق آنان را برای خدمت شایسته و حداکثری به مردم شریف و کشور عزیزمان ایران و تحکیم انقلاب اسلامی از خداوند قادر متعال خواستارم.

به امید بهروزی و سربلندی ملت بزرگ ایران

خادم کوچک مردم

مجید انصاری

چهارم اسفند هزار و سیصد و نود و هشت
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار