مرور روزنامه‌های شنبه ۱۳ مهرماه:
بلیت فروشی برای حضور زنان در ورزشگاه آزادی، موج سواری سعودی در اعتراضات ضد فساد عراق، قیمت مسکن در بازار نزولی در فضای مجازی صعودی!، اروپا؛ تسلیم یک‌جانبه‌گرایی امریکا، هشدار سیلابی به دستگاه‌های دولتی، آغاز تولید هپکو از دو ماه آینده، جزئیات جدیدی از نحوه ابتلای برخی از اهالی یک روستا به ویروس ایدز و بازداشت خبرنگار زن روس در ایران به اتهام جاسوسی از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۷۸۵۲۹۹
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۰ 05 October 2019

بلیت فروشی برای حضور زنان در ورزشگاه آزادی، موج سواری سعودی در اعتراضات ضد فساد عراق، قیمت مسکن در بازار نزولی در فضای مجازی صعودی!، اروپا؛ تسلیم یک‌جانبه‌گرایی امریکا، هشدار سیلابی به دستگاه‌های دولتی، آغاز تولید هپکو از دو ماه آینده، جزئیات جدیدی از نحوه ابتلای برخی از اهالی یک روستا به ویروس ایدز و بازداشت خبرنگار زن روس در ایران به اتهام جاسوسی از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.

به گزارش «تابناک» روزنامه‌های امروز شنبه سیزدهم مهرماه در حالی چاپ و منتشر شد که گزارش‌های تحلیلی از ناآرامی‌ها در عراق یکی از اصلی‌ترین خطوط خبری در روزنامه‌های امروز است. بلیت فروشی برای حضور زنان در ورزشگاه از یک سو و آمادگی‌ها برای پیاده روی اربعین و ثبت نام دو میلیون نفر تاکنون برای گردهمایی بزرگ اربعین از دیگر خبر‌هایی است که در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

 
 

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم:

 

سه فرضیه برای آینده لاریجانی
حسین کنعانی مقدم طی یادداشتی که روزنامه همدلی در شماره امروز خود با عنوان سه فرضیه برای آینده لاریجانی منتشر کرده نوشت: در انتخابات پیش رو، رقابت نزدیک‌تر، فاصله بین رقبا از نظر شفافیت، بیشتر و رای مردم هم معنادارتر خواهد بود، به گونه‌ای که مردم تمایل دارند به کسانی رای دهند که توان حل مشکلات را داشته باشند نه صرفا اینکه رای دهند تا مثلا طرف مقابل پیروز نشود.
برای حضور علی لاریجانی ریاست فعلی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم قم در مجلس، در انتخابات پیش روی مجلس سه فرضیه وجود خواهد داشت. اول اینکه ممکن است آقای لاریجانی اصلا در انتخابات مجلس یازدهم شرکت نکند و علت این کار هم این باشد که ایشان خودش را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری آماده کند. به نظر من اگر چنانچه علی لاریجانی چنین تصمیمی بگیرد انتخاب عاقلانه‌تری انجام داده است و تاثیر بهتری در آینده ایشان خواهد داشت.

دومین فرضیه این است که آقای لاریجانی در انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی شرکت کند، ولی نتواند رای کافی برای ورود به مجلس را کسب کند و از راه یافتن به خانه ملت و فعالیت به عنوان نماینده مردم قم در مجلس باز بماند. اگر چنین اتفاقی رخ دهد می‌تواند به معنای پایان حضور علی لاریجانی در سپهر سیاسی کشور باشد. چرا که راه او را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری هم خواهد بست. به عبارت دیگر خیلی واضح است که اگر فردی از حوزه انتخابیه خودش نتواند برای ورود به مجلس رای کافی را کسب کند، نباید انتظار داشت که او بتواند در رقابت بزرگتر انتخابات ریاست جمهوری توفیقی به دست آورد.

درخواست کیهان از جوانان عراق برای تسخیر سفارت آمریکا/ سه فرضیه برای آینده لاریجانی/هدف طراحان ترور سردار سلیمانی در کرمان چه بود؟
فرضیه سوم این است که علی لاریجانی همچنان به روال دوره‌های قبل از حوزه انتخابیه قم در انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی شرکت کند و با به دست آوردن رای کافی بتواند وارد مجلس شود. اما نکته اینجاست که در رقابت برای نشستن در کرسی ریاست مجلس شکست بخورد و نتواند رئیس مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم مجلس باشد و پس از ۱۲ سال نشستن بر صندلی ریاست مجلس، به شنیدن نطق‌های نمایندگان در صندلی نمایندگی قناعت کند.
حال رخ دادن هرکدام از این فرضیه‌ها به تصمیم علی لاریجانی بستگی دارد و باید دید که او برای آینده سیاسی خود چه تصمیمی می‌گیرد. اما در صورتی که او از رفتن به مجلس شورای اسلامی منصرف شود و بخواهد خود را برای انتخابات ریاست جمهوری آماده کند و قدرت رای‌آوری آقای لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری به این بستگی دارد که تا چه اندازه جناح‌های سیاسی از او حمایت کنند. اگر این اجماع شکل نگیرد بعید به نظر می‌رسد که او بتواند رای قابل‌توجهی برای ریاست جمهوری کسب کند.
در کنار این فرضیه‌ها ذکر این نکته قابل توجه است که نمی‌توان از تاثیرگذاری لاریجانی بر صحنه سیاسی کشور چشم‌پوشی کرد. او در هر جناحی که قرار بگیرد می‌تواند وزنه مهمی به شمار آید و حتی باعث پیروزی آن جناح شود. حال این که چگونه دو جناح اصلاح‌طلب یا اصول‌گرا می‌توانند لاریجانی را در چارچوب خط مشی سیاسی خود بازتعریف کنند، مساله‌ای است که در آینده مشخص خواهد شد. لازم است برای تحلیل آینده او فعالیت‌های گذشته‌اش را نیز بررسی کرد. لاریجانی توانست یک انسجام سیاسی را در مجلس ایجاد کند، به طوری‌که آرامش مجلس در این دوره ناشی از رفتار‌های سیاسی و مدیریت او بوده است. همچنین در این دوره، هماهنگی او با دولت مشهود بوده و مشکلی برای دولت ایجاد نکرده است.
از این منظر می‌توان عملکرد سیاسی او را به عنوان ریاست مجلس، مثبت ارزیابی کرد. اما در رابطه با ایجاد تحول در قوه مقننه، در جهت ایجاد تغییراتی اساسی در مباحث قانونگذاری نمی‌توان کارنامه قابل قبولی برای ایشان متصور بود.
البته باید در نظر گرفت که نقش آقای روحانی هم در انتخابات مجلس و هم در انتخابات ریاست جمهوری تاثیرگذار خواهد بود و اگر ایشان به سمت حمایت از آقای لاریجانی متمایل شوند، مشروط به این که در این دوره باقیمانده دولت بتواند به موفقیت‌هایی دست پیدا کند که مورد استقبال مردم قرار گیرد، می‌تواند در آرای آقای لاریجانی تاثیر مهمی داشته باشد.
در حال حاضر، مشی مستقل لاریجانی پاسخگوی رای مردم برای انتخابات آینده ریاست جمهوری نیست. از طرفی او نه رای اصول‌گرایان را دارد و نه رای اصلاح‌طلبان را، بنابراین جای گرفتن او در یک جناح یا حمایت شخصی مانند روحانی، می‌تواند ظرفیت بهره‌گیری او از آرای مردم را در انتخابات ریاست جمهوری بالا ببرد.

چرا درِ این جاسوسخانه را نمی‌بندید؟!
حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در بخش‌هایی از یادداشت امروز این روزنامه با عنوان چرا درِ این جاسوسخانه را نمی‌بندید؟! درباره تحولات عراق نوشت: نا آرامی‌های اخیر در عراق اگر‌چه با تابلوی اعتراض به فساد اقتصادی، مشکلات معیشتی و ضعف خدمات عمومی صورت گرفته است و در این زمینه دولت عراق هم خواسته‌های آنان را نفی نکرده و نمی‌کند و حضرت آیت‌الله سیستانی نیز با صدور بیانیه‌ای خواستار رسیدگی به مشکلات مورد اشاره شده‌اند، ولی تابلویی که از سوی برخی معترضان برافراشته شده بود.
به گونه‌ای غیر‌منتظره و غیر‌قابل توجیه جای خود را به شعار‌هایی داد که نه در مطالبات معترضان وجود داشت و نه با واقعیات موجود عراق همخوان بود. این تغییر تابلوی تظاهرات، حاکی از آن است که عامل دیگری به عرصه تحمیل شده و کسانی تلاش داشته‌اند روی موج سوار شوند و از آب گل‌آلود ماهی مطلوب خود را صید کنند! فقط نیم‌نگاهی به شعار‌های انحرافی به وضوح نشان می‌دهد این شعارها، تکرار آرزو‌های برباد رفته و ناکام‌مانده‌ای است که بار‌ها به صراحت از سوی دشمنان ملت عراق بر زبان و قلم آنان نشسته و راهی به میدان عمل نیافته بود. در این شعار‌ها دقت کنید!
درخواست کیهان از جوانان عراق برای تسخیر سفارت آمریکا/ سه فرضیه برای آینده لاریجانی/هدف طراحان ترور سردار سلیمانی در کرمان چه بود؟
مقابله با دوستی و پیوند دو ملت ایران و عراق. شعار علیه حشد‌الشعبی! و از همه بااهمیت‌تر که می‌توان آن را هدف اصلی دشمنان نفوذ‌کرده در نا‌آرامی‌های اخیر دانست، اعلام مخالفت با راهپیمایی چند ده میلیونی اربعین حسینی (ع) بوده است! راهپیمایی عظیم و بی‌نظیری که با حضور شیفتگان اباعبدالله‌الحسین علیه‌السلام از سراسر جهان صورت می‌پذیرد و حتی آوازه آن نیز به کابوس دردناکی برای جهان استکبار و ائتلاف کینه‌توز «غربی، عبری و عربی» تبدیل شده است.
اگرچه اسناد فراوانی که تاکنون به دست آمده است به وضوح از حضور مشترک عوامل آمریکایی، اسرائیلی، وهابیون سعودی و بعثی‌های گوش خوابانیده در پشت صحنه نا‌آرامی‌های عراق و تلاش آنان برای تبدیل خواسته‌های مشروع مردم به خواسته‌های بار‌ها اعلام شده دشمنان ملت عراق حکایت می‌کند، ولی بدون نیاز به اسناد و شواهد یاد شده و فقط با مروری گذرا بر شعار‌هایی که از سوی گروهی -هرچند اندک و کم‌شمار- در تظاهرات مورد اشاره مطرح شده است نیز به آسانی می‌توان فهمید که چه جریاناتی و با چه انگیزه‌هایی در پی سوءاستفاده از این تظاهرات عادی و کشاندن آن به سایر شهر‌های عراق بوده‌اند؟

نکته‌ای که جان نگرو پونته با کنایه به آن مسئول بلند‌پایه عراقی گفته بود. «علت آنکه در آمریکا کودتا رخ نمی‌دهد این است که آمریکا در واشنگتن سفارت ندارد»! این سخن اگرچه به کنایه گفته شده است، ولی واقعیتی غیرقابل انکار است. شواهد تاریخی نشان داده‌اند که سفارتخانه‌های آمریکا در همه کشورها، حتی در کشور‌های دوست و هم‌پیمان آمریکا نیز، کانون توطئه هستند. سفارت آمریکا در ایران نمونه‌ای روشن و مثال‌زدنی از این واقعیت تلخ است. وقتی جوانان انقلابی کشورمان سفارت آمریکا را تسخیر کردند، به اسنادی دست یافتند که نشان می‌داد گویا‌ترین نام برای سفارت آمریکا همان «جاسوسخانه» است. اسناد یاد شده، از خیانت برخی شخصیت‌های سیاسی ایران پرده برداشت و جنایات بی‌شمار آمریکا در ایران و برخی کشور‌های دیگر منطقه را بر ملا کرد. اکنون باید از جوانان مومن و انقلابی عراق که در سال‌های اخیر با از خودگذشتگی و ایثار ده‌ها حماسه بزرگ و مثال‌زدنی آفریده‌اند پرسید؛ چرا به حضور سفارت آمریکا در بغداد یعنی همان جاسوسخانه و کانون توطئه علیه ملت مظلوم عراق خاتمه نمی‌دهید؟! و این دُمل چرکین را از سرزمین مقدس خود حذف نمی‌کنید و بیرون نمی‌اندازید؟! تسخیر جاسوسخانه آمریکا و حذف این کانون توطئه برای ما در ایران اسلامی دستاورد‌های فراوانی داشته است. چرا باید جوانان انقلابی عراق میهن مقدس خود را از این دستاورد‌ها محروم کنند؟!

هدف طراحان ترور سردار سلیمانی در کرمان چه بود؟
روزنامه خراسان طی یک گزارش در شماره امروز خود به طرح خنثی شده ترور سردار سلیمانی پرداخت و نوشت: رئیس سازمان اطلاعات سپاه با اشاره به طراحی و برنامه‌ریزی چند ساله سرویس‌های امنیتی عبری-عربی برای ترور سرلشکر حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در کرمان با هدف ایجاد جنگ مذهبی در ایام فاطمیه و محرم، از شناسایی این طرح و در نهایت دستگیری اعضای تیم ترور پرده‌برداشت. به گزارش سپاه نیوز، حجت الاسلام والمسلمین حسین طائب این مطلب را روز پنج شنبه در بیست و سومین مجمع عالی فرماندهان سپاه مطرح کرد و درباره ابعاد این طرح شوم گفت: دشمنان انقلاب اسلامی و ملت ایران پس از ناکامی توطئه‌ها و فتنه‌های مختلف برای تسلیم جمهوری اسلامی و راه اندازی دوقطبی جنگ و مقاومت و پیامد‌های معکوس آن با شکل گیری احساس غرور ملی و افزایش روحیه مقاومت و استقامت برابر فشار‌های اقتصادی، درصدد بودند در ایام فاطمیه یا محرم اقدامی در جنوب شرق کشور انجام دهند که به واسطه فضای حاکم و اشراف همه جانبه نیرو‌های امنیتی و اطلاعاتی و اقدامات خوب نیروی زمینی سپاه موفق نشدند.
درخواست کیهان از جوانان عراق برای تسخیر سفارت آمریکا/ سه فرضیه برای آینده لاریجانی/هدف طراحان ترور سردار سلیمانی در کرمان چه بود؟
وی افزود: آن‌ها با سرخوردگی از ناتوانی در اقدام ضد امنیتی در این خصوص و نیز عملیات علیه مقر‌های سپاه، برنامه ریزی چند ساله خود برای ترور سردار حاج قاسم سلیمانی را عملیاتی کردند تا بتوانند وی را در داخل کشور و در استان کرمان هدف قرار دهند. رئیس سازمان اطلاعات سپاه در تشریح بخشی از این طرح ترور گفت: در این طراحی قرار بود تیم تروریستی وابسته و اجیر شده با ورود به کشور در ایام فاطمیه، محلی را در جوار حسینیه مرحوم پدر سردار سلیمانی خریداری و با استقرار در آن ۳۵۰ تا ۵۰۰ کیلو مواد منفجره تهیه کنند و از طریق ایجاد کانال در زیر حسینیه قرار دهند تا زمانی که این سردار عزیز به رسم هر سال در ایام تاسوعا و عاشورا در این حسینیه و در جمع عزاداران حسینی حضور می‌یابند، آن را منفجر کنند. طائب افزود: آن‌ها با این اقدام شوم درصدد بودند یک جنگ مذهبی راه بیندازند و بگویند مسئله انتقام داخلی بوده است. اما به فضل الهی و به رغم برنامه ریزی چند ساله به سد هوشمندی و هوشیاری فرزندان ملت ایران برخورد کردند و قبل از اقدام، در تور اطلاعاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفتند. وی با تاکید بر این که حتی زمانی که این تیم را برای آموزش از ایران به کشور‌های همسایه بردند تا با هزینه‌های زیاد آماده و برای اجرای عملیات به داخل اعزام کنند، تحت کنترل و اشراف اطلاعاتی سپاه قرار داشتند، گفت: اعضای این تیم پس از دستگیری گفتند می‌خواستیم عملیات ایام فاطمیه را به ایام محرم و تاسوعا و عاشورا بیاوریم تا با ترور سردار سلیمانی اتفاق بزرگی را برای بر هم زدن اوضاع داخلی و افکار عمومی رقم بزنیم. طائب افزود:اما با الطاف الهی و کار دقیق و هوشمندانه اطلاعاتی با دستور سردار فرمانده محترم کل سپاه قبل از تاسوعا و عاشورا موفق شدیم با دستگیری این تیم سه نفره توطئه و برنامه ریزی چند ساله سرویس‌های عبری-عربی برای ارتکاب چنین جنایتی را خنثی و با شکست مواجه سازیم. رئیس سازمان اطلاعات سپاه خاطرنشان کرد: این‌ها آن قدر به موفقیت طراحی و عملیات خود اطمینان داشتند که حتی وزیر خبیث رژیم صهیونیستی مدتی قبل اظهار کرده بود که ما سردار سلیمانی را ترور می‌کنیم، اما به یاری خداوند نتوانستند و سربازان گمنام امام زمان (عج) در سپاه موفق به دستگیری تیم و خنثی سازی توطئه شدند./ح

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار