کد خبر: ۶۳۸۸۰۶
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۵ 04 August 2018
به گزارش جام جم آنلاین، الهه صادقی در گفتگو با فارس در ارتباط با تحلیل شدید استخوانی و امکان ایمپلنت در این افراد اظهارداشت: افرادی که دندان کشیدن آنها تا زمان کاشت ایمپلنت فاصله‌ای بیش از یک سال وقفه دارد اغلب دچار تحلیل رفتن استخوان می شوند که اگر این فاصله زمانی طولانی شود استخوان بسیار کوتاه خواهد شد.
وی با بیان اینکه همین امر باعث محدودیت در استفاده از ایمپلنت برای جایگزینی دندان از دست رفته خواهد شد، افزود: همچنین نزدیکی ریج استخوان به فضاهای آناتومیک فک مثل کانال عصب، سینوس‌ ها، شریان و عروق فکی در زمان کاشت ایمپلنت، میزان ریسک آسیب رسیدن به این فضاهای مهم فکی را به شدت بالامی‌برد به همین دلیل پیشنهاد می‌شود این بیماران از ایمپلنت های پایه کوتاه استفاده کنند.
این جراح و دندانپزشک تصریح کرد: بارها دیده شده که برخی از درمانگرها به دلیل حساسیت بالای تکنیکی این روش و بافت ضعیف استخوان ولثه، بیماران را از انجام ایمپلنت منصرف می کنند درحالی که فیکسچرهای پایه کوتاه به دلیل عدم آسیب رساندن به ساختار دندانی در هنگام جراحی، صدمه ندیدن عصب‌ها، رگ های خونی، سینوس‌ها و یا دندان های مجاور می‌توانند شیوه درمانی مناسب‌تری برای کاشت مجدد دندان باشند.
‎صادقی یکی دیگر از مزیت‌های این نوع ایمپلنت را جوش خوردن سریع پایه تیتانیومی با بافت استخوانی دانست و افزود: استخوان اطراف ایمپلنت که نگه دارنده ریشه مصنوعی داخل استخوان است، به دلیل آسیب کمتر در هنگام جراحی سریعتر بهبود می‌یابد و در نتیجه احتمال عفونت و درد کمتری دارد.
وی خاطرنشان کرد: کاشت ایمپلنت‌های کوتاه باید توسط افراد متخصص و متبحر صورت بگیرد چرا که جاگذاری آن باید با ظرافت و توجه ویژه‌ای صورت بگیرد به عبارت ساده‌تر اگر پایه تیتانیومی در هنگام جراحی با زاویه نامناسب نصب شود می‌تواند محور نامناسب نیروی جویدن روی پایه ایجاد کند و همین امر باعث شل شدن پیچ و در نهایت لق شدن دندان شود.
‎این دندانپزشک با بیان اینکه طول عمر ایمپلنت های پایه کوتاه هیچ تفاوتی با نمونه های پایه بلند ندارد افزود: در صورت رعایت اصول بهداشتی دهان و دندان، ایمپلنت های پایه کوتاه می تواند برای مدت طولانی نقش دندان طبیعی را برای بیمار ایفا کند.
‎وی تاکید کرد: پایه تیتانیومی ایمپلنت های کوتاه حدود 6 میلیمتر است و همین ارتفاع کوتاه باعث می شود تا روند کاشت و درمان برای بیمار در یک یا دوجلسه به اتمام رسد به همین دلیل این شیوه مناسب افراد مسن و گروه حساس است.
‎ صادقی گفت: بیماران باید توجه داشته باشند که ایمپلنت همواره دوام بیشتری نسبت به بریج (روکش دندان) دارد و تا آخر عمر می‌تواند به عنوان جایگزین دندان طبیعی عمل کند و از لثه و استخوان پیرامون محافظت کند، نباید از این نکته به سادگی گذشت که بریج فقط جای خالی دندان را درگیر نمی‌کند بلکه دندان‌های مجاور نیز باید تراشیده شوند تا آماده قرارگیری روکش باشند اما در مورد ایمپلنت دندان، فقط یک پروتز محکم و بادوام و دائمی در فک جایگذاری می‌شود و دندان‌های مجاور دست نخورده باقی می‌مانند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار