رئیس جمهوری ترکیه در این خصوص گفت: ترکیه تحریم‌ ها علیه ایران را نقض نکرده است. وی در ادامه افزود: جهان که فقط آمریکا نیست.

لازم به ذکر است، چهارشنبه گذشته (۸ آبان ماه) دادگاه آمریکایی مسئول رسیدگی به اتهامات رضا ضراب تاجر طلای ایرانی- ترکیه ای اعلام کرد وی با قبول اتهامات خود قصد دارد علیه «هاکان آتیلا» معاون سابق مدیرعامل «هالک بانک» ترکیه شهادت دهد.

«ریچارد برمن» قاضی دادگاه رسیدگی کننده به این پرونده در پاسخ به خبرنگاران گفته بود: ضراب امروز یا فردا در دادگاه حضور خواهد یافت.

«ریچارد برمن» در عین حال اعلام کرد که درخواست وکلای معاون سابق مدیرعامل «هالک بانک» ترکیه برای تعویق زمان رسیدگی به این پرونده را رد کرده است.

این در حالی است که ۷ آبان ماه دادستانی استانبول حکم جلب ۲ مقام حزبی و بانکی این کشور را به اتهام جعل مدرک علیه رضا ضراب تاجر ایرانی- ترکیه ای صادر کرده بود.

در بیانیه صادره توسط دادستانی استانبول در این خصوص آمده بود که یکی از این افراد «آیکان اردمیر» معاون حزب جمهوری خلق و دیگری «عثمان ذکی جانیتز» از حسابرسان مشهور در نظام بانکی ترکیه است.

بر اساس این حکم، این دو نفر متهم بودند که در پرونده «رضا ضراب» در آمریکا به تنظیم «گزارش های جعلی» اقدام کرده بودند.

گفتنی است، دادستانی آمریکا ۱۶ شهریورماه سال جاری یک وزیر سابق دولت ترکیه، مدیرکل سابق یک بانک دولتی و ۲ مقام دیگر این بانک را به توطئه برای دور زدن تحریم های ایران متهم کرده بود.

این اتهامات بخشی از اتهامات مطرح در پرونده رضا ضراب شهروند ایرانی- ترکیه ای است که با این اتهام در آمریکا تحت بازداشت قرار دارد.

دیگر فرد بازداشت شده در این پرونده محمد هاکان آتیلا از مدیران هالک بانک ترکیه است.

دادستانی نیویورک اعلام کرده بود که محمد ظفر چالایان، وزیر سابق اقتصاد، سلیمان اصلان، مدیر سابق یک بانک بزرگ دولتی و ۲ مقام دیگر این بانک به نام های عبدالله هپانی و لوونت بالکان را به توطئه برای استفاده از سیستم مالی آمریکا برای انجام صدها میلیون دلار معامله به نمایندگی از سوی دولت ایران و سایر نهادهای ایرانی که بر اساس قوانین آمریکا هدف تحریم هستند؛ متهم می باشند.

رضا ضراب که در ۱۹ مارس سال ۲۰۱۶ در آمریکا بازداشت شده بود قرار بود چهارشنبه گذشته محاکمه شود، اما اعلام شد که قاضی دادگاهی در آمریکا اعلام کرد که رضا ضراب، در آن روز تحت محاکمه قرار نخواهد گرفت.

لازم به ذکر است، رجب طیب اردوغان شخصا برای آزادی ضراب رایزنی کرده است و وزیر خارجه ترکیه نیز او را گروگانی توصیف کرد که می خواهند مجبورش کنند علیه آنکارا شهادت دهد.

دوشنبه هفته گذشته نیز «بکر بزداغ» معاون نخست وزیر ترکیه به دلیل فقدان مبنای حقوقی، واشنگتن را ترغیب کرده بود که این پرونده را کنار بگذارد.